© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tian z jajci, žafranom in začimbo ras el hanout

Tian z jajci, žafranom in začimbo ras el hanout

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tian z jajci zafranom in zacimbo ras al hanout

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 2 bučki srednje velikosti
  • 2 rdeči čebuli
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica česna (ali polovica po želji)
  • 5 jajc
  • 1 dl sladke smetane
  • približno 0,1 g žafrana
  • 3 polne žličke mešanice ras el hanout
  • 100 g naribanega ementalca
  • provansalske začimbe
  • sol
  • poper
meal prep, riž, čičerika

Poenostavite si teden z meal prepom

Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 2 bučki srednje velikosti
  • 2 rdeči čebuli
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica česna (ali polovica po želji)
  • 5 jajc
  • 1 dl sladke smetane
  • približno 0,1 g žafrana
  • 3 polne žličke mešanice ras el hanout
  • 100 g naribanega ementalca
  • provansalske začimbe
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Česen olupimo, paradižnike narežemo na polovice, preostalo zelenjavo pa na večje kose (2 x 2 cm). Na velik pekač damo papir za peko in nanj razporedimo zelenjavo. Pečemo 45 minut, po 25 minutah zelenjavo obrnemo, ko je pečena, jo pustimo, da se ohladi. Zelenjavo lahko pripravimo tudi dan prej.

2

Žafran namočimo v žlici mlačne vode. Zmešamo jajca, dodamo smetano, žafran in vodo, začimbno mešanico ras el hanout, sir, sol in poper. Dodamo še zelenjavo in skupaj zlijemo v okrogel globok pekač. Pečemo 30 do 35 min pri 180 °C. Postrežemo kot samostojno glavno jed ali kot predjed.

Nasvet

Tian je keramična posoda, značilna za Provanso, v kateri pripravljajo gratinirane jedi z enakim imenom.

Priljubljeni recepti

Marmelada iz rdečih pomaranč s čilijem

Tudi marmelado lahko popestrimo in naredimo eksotično.

2 h
Enostavno

Češnjev clafoutis

Tradicionalna francoska sladica clafoutis izvira iz pokrajine Limousin.

Enostavno

Preprost pečen piščanec z rožmarinom

Enostaven recept za piščanca na žaru, ki zahteva le nekaj vnaprejšnjega načrtovanja

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.