
Tian z jajci, žafranom in začimbo ras el hanout
Tian z jajci, žafranom in začimbo ras el hanout

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki srednje velikosti
- 2 rdeči čebuli
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica česna (ali polovica po želji)
- 5 jajc
- 1 dl sladke smetane
- približno 0,1 g žafrana
- 3 polne žličke mešanice ras el hanout
- 100 g naribanega ementalca
- provansalske začimbe
- sol
- poper

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 bučki srednje velikosti
- 2 rdeči čebuli
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica česna (ali polovica po želji)
- 5 jajc
- 1 dl sladke smetane
- približno 0,1 g žafrana
- 3 polne žličke mešanice ras el hanout
- 100 g naribanega ementalca
- provansalske začimbe
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Česen olupimo, paradižnike narežemo na polovice, preostalo zelenjavo pa na večje kose (2 x 2 cm). Na velik pekač damo papir za peko in nanj razporedimo zelenjavo. Pečemo 45 minut, po 25 minutah zelenjavo obrnemo, ko je pečena, jo pustimo, da se ohladi. Zelenjavo lahko pripravimo tudi dan prej.
Žafran namočimo v žlici mlačne vode. Zmešamo jajca, dodamo smetano, žafran in vodo, začimbno mešanico ras el hanout, sir, sol in poper. Dodamo še zelenjavo in skupaj zlijemo v okrogel globok pekač. Pečemo 30 do 35 min pri 180 °C. Postrežemo kot samostojno glavno jed ali kot predjed.
Nasvet
Tian je keramična posoda, značilna za Provanso, v kateri pripravljajo gratinirane jedi z enakim imenom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmelada iz rdečih pomaranč s čilijem
Tudi marmelado lahko popestrimo in naredimo eksotično.
Preprost pečen piščanec z rožmarinom
Enostaven recept za piščanca na žaru, ki zahteva le nekaj vnaprejšnjega načrtovanja