Kaj boste skuhali danes?
Stepen kozji sir s pečenimi figami
Odlična poznopoletna ali jesenska poslastica je tu. Preverite, kako dobro se fige ujemajo z mešanico kozjega in navadnega kremnega sira.
Stepen kozji sir s pečenimi figami
Odlična poznopoletna ali jesenska poslastica je tu. Preverite, kako dobro se fige ujemajo z mešanico kozjega in navadnega kremnega sira.
Sestavine
- 200 g kozjega kremnega sira
- 100 g navadnega kremnega sira
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 12 zrelih fig
- nekaj vejic timijana
- oljčno olje
- nekaj vejic drobnjaka
- pest popraženih orehovih jedrc
- prepečenec ali opečen kruh, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g kozjega kremnega sira
- 100 g navadnega kremnega sira
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 12 zrelih fig
- nekaj vejic timijana
- oljčno olje
- nekaj vejic drobnjaka
- pest popraženih orehovih jedrc
- prepečenec ali opečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Obe vrsti kremnega sira in smetano damo v multipraktik, solimo in popramo ter gladko zmešamo.
Fige razpolovimo in jih s prerezano stranjo navzgor razporedimo na pekač. Dodamo nekaj osmukanih lističev timijana, solimo in popramo ter pečemo 8 minut, da nekoliko karamelizirajo.
V sirovo maso narahlo vmešamo narezan drobnjak. V kepicah jo razdelimo na 8 krožnikov ter potegnemo s hrbtno stranjo žlice, da jo razmažemo. Vsako porcijo obložimo s 3 figovimi polovicami, po vrhu posujemo nalomljene orehe in postrežemo s prepečencem ali zelo tankimi opečenimi rezinami kruha.