© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Stepen kozji sir s pečenimi figami

Odlična poznopoletna ali jesenska poslastica je tu. Preverite, kako dobro se fige ujemajo z mešanico kozjega in navadnega kremnega sira.

Stepen kozji sir s pečenimi figami

Odlična poznopoletna ali jesenska poslastica je tu. Preverite, kako dobro se fige ujemajo z mešanico kozjega in navadnega kremnega sira.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g kozjega kremnega sira
  • 100 g navadnega kremnega sira
  • 2 dl sladke smetane
  • sol in poper
  • 12 zrelih fig
  • nekaj vejic timijana
  • oljčno olje
  • nekaj vejic drobnjaka
  • pest popraženih orehovih jedrc
  • prepečenec ali opečen kruh, ko postrežemo

Sestavine

  • 200 g kozjega kremnega sira
  • 100 g navadnega kremnega sira
  • 2 dl sladke smetane
  • sol in poper
  • 12 zrelih fig
  • nekaj vejic timijana
  • oljčno olje
  • nekaj vejic drobnjaka
  • pest popraženih orehovih jedrc
  • prepečenec ali opečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Obe vrsti kremnega sira in smetano damo v multipraktik, solimo in popramo ter gladko zmešamo.

2

Fige razpolovimo in jih s prerezano stranjo navzgor razporedimo na pekač. Dodamo nekaj osmukanih lističev timijana, solimo in popramo ter pečemo 8 minut, da nekoliko karamelizirajo.

3

V sirovo maso narahlo vmešamo narezan drobnjak. V kepicah jo razdelimo na 8 krožnikov ter potegnemo s hrbtno stranjo žlice, da jo razmažemo. Vsako porcijo obložimo s 3 figovimi polovicami, po vrhu posujemo nalomljene orehe in postrežemo s prepečencem ali zelo tankimi opečenimi rezinami kruha.

Priljubljeni recepti

Mehiški riž za fiesto

Ravno prav pikanten riž, da nas prijetno pogreje

40 min
Enostavno

Ovseni drobljenec s kosmuljami

Zdrava poletna sladica s kosmuljami z vrta

1 h 39 min
Enostavno

Rozika

Pesin zmešanček

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.