
Kaj boste skuhali danes?
Srnji žličniki z datljevo omako
Srnji žličniki z datljevo omako

Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok
Postopek
Srnji file narežemo na drobne koščke. Brusnice operemo in odcedimo. V kozico damo srnje meso, brusnice, 1 dl sladke smetane, zdrobljeni brinovi jagodi in dober ščepec soli. Kuhljamo 3 minute, nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in zmes ohladimo. Želatino namočimo v hladni vodi. Preostalo smetano rahlo stepemo.
Jušno osnovo segrejemo in v njej raztopimo dobro ožeto želatino; vmešamo jabolčno žganje. Juho zmešamo s srnjo maso, nato pa z metlico za sneg vmešamo še sladko smetano. Maso napolnimo v model za terino in postavimo za 3 ure v hladilnik.
V kozico damo datlje, dolijemo vino, kuhljamo 5 minut, s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo in kremo obogatimo s pomarančnim sokom.
Iz srnje mase izrežemo žličnike. Serviramo jih na krožnike in ponudimo z datljevo omako.