Kaj boste skuhali danes?
Srnji žličniki z datljevo omako
Srnji žličniki z datljevo omako
Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok
Postopek
Srnji file narežemo na drobne koščke. Brusnice operemo in odcedimo. V kozico damo srnje meso, brusnice, 1 dl sladke smetane, zdrobljeni brinovi jagodi in dober ščepec soli. Kuhljamo 3 minute, nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in zmes ohladimo. Želatino namočimo v hladni vodi. Preostalo smetano rahlo stepemo.
Jušno osnovo segrejemo in v njej raztopimo dobro ožeto želatino; vmešamo jabolčno žganje. Juho zmešamo s srnjo maso, nato pa z metlico za sneg vmešamo še sladko smetano. Maso napolnimo v model za terino in postavimo za 3 ure v hladilnik.
V kozico damo datlje, dolijemo vino, kuhljamo 5 minut, s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo in kremo obogatimo s pomarančnim sokom.
Iz srnje mase izrežemo žličnike. Serviramo jih na krožnike in ponudimo z datljevo omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Potrebušina v viskiju
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice
Sardele s koromačevo solato po sicilijansko
Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.