
Srnji žličniki z datljevo omako
Srnji žličniki z datljevo omako

Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 150 g srnjega fileja
- 50 g svežih brusnic
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 brinovi jagodi
- sol
- 2 lista želatine
- 4 žlice divjačinske ali goveje jušne osnove
- 2 žlici jabolčnega žganja
omaka
- 10 datljev (olupljenih in brez koščic)
- 1,5 dl sladkega vina
- pomarančni sok
Postopek
Srnji file narežemo na drobne koščke. Brusnice operemo in odcedimo. V kozico damo srnje meso, brusnice, 1 dl sladke smetane, zdrobljeni brinovi jagodi in dober ščepec soli. Kuhljamo 3 minute, nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in zmes ohladimo. Želatino namočimo v hladni vodi. Preostalo smetano rahlo stepemo.
Jušno osnovo segrejemo in v njej raztopimo dobro ožeto želatino; vmešamo jabolčno žganje. Juho zmešamo s srnjo maso, nato pa z metlico za sneg vmešamo še sladko smetano. Maso napolnimo v model za terino in postavimo za 3 ure v hladilnik.
V kozico damo datlje, dolijemo vino, kuhljamo 5 minut, s paličnim mešalnikom zmešamo v kašo in kremo obogatimo s pomarančnim sokom.
Iz srnje mase izrežemo žličnike. Serviramo jih na krožnike in ponudimo z datljevo omako.