
Kaj boste skuhali danes?
Srnji zrezki z brinovo omako in glaziranim grozdjem
Srnji zrezki z brinovo omako in glaziranim grozdjem

Sestavine
- 8 srnjih zrezkov (od stegna) po 80 g
- sol
- poper
- olje za peko
brinova omaka
- 2 dl divjačinske jušne osnove
- 10 zdrobljenih brinovih jagod
- 2 žlici gina
- 4 žlice sladke smetane
glazirano grozdje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 200 g prebranega mešanega grozdja
- 4 žlice belega grozdnega soka ali vode
- 1 žlička masla

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 8 srnjih zrezkov (od stegna) po 80 g
- sol
- poper
- olje za peko
brinova omaka
- 2 dl divjačinske jušne osnove
- 10 zdrobljenih brinovih jagod
- 2 žlici gina
- 4 žlice sladke smetane
glazirano grozdje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 200 g prebranega mešanega grozdja
- 4 žlice belega grozdnega soka ali vode
- 1 žlička masla
Postopek
Zrezke začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh jih popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 4 do 6 minut. Zrezke vzamemo iz pečice in na toplem prihranimo.
Brinovo omako pripravimo tako, da divjačinsko jušno osnovo nalijemo v ponev, v kateri smo popekli zrezke, dodamo zdrobljene brinove jagode in hitro zavremo. Vmešamo gin in sladko smetano, odstavimo in po okusu še malo začinimo.
V teflonski ponvi karameliziramo sladkor v prahu. Dodamo grozdne jagode in pretresemo. Zalijemo z grozdnim sokom in kuhljamo toliko časa, da se karamel popolnoma raztopi. Vmešamo maslo in odstavimo.
Zrezke postrežemo z brinovo omako in glaziranim grozdjem. Kot priloga odlično teknejo kroketi.
Nasvet
Če nimamo pripravljene divjačinske osnove, lahko na hitro pripravimo njen nadomestek. Na malo olja temno popražimo pol žlice paradižnikove mezge, zalijemo s kančkom belega vina, dodamo kocko omake za pečenko in 2,5 dl vode. Dodamo še žličko mlete začimbne mešanice za divjačino in kuhamo 5 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno deblo
Ta čudovita božična rulada simbolizira tradicionalno božično poleno, ki so ga v preteklosti kurili za srečo in toplino v prazničnih dneh.