
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka

Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka
Postopek
V veliki skledi zmešamo olje in zatar. Dodamo na rezine narezan sir in pomešamo, da je sir enakomerno obdan z začinjenim oljem.
Razgrejemo veliko rebrasto ponev in v njej pečemo rezine sira 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se lepo zlato rjavo obarva. Ko sir obrnemo, dodamo razpolovljene paradižničke in jih med peko premikamo po ponvi, da so enakomerno popečeni. Če nimamo dovolj velike ponve, sir in paradižničke spečemo v dveh porcijah.
Sir in paradižničke predenemo na krožnik, pokapamo z melaso granatnega jabolka ter posujemo s svežo meto in semeni granatnega jabolka.
Nasvet
Za pravo libanonsko pojedino pripravite še jagnječje čufte s cvetačo in čičeriko, kruhke z zatarjem, bučkino pomako s tahinijem in jajčevce v solati.