Kaj boste skuhali danes?
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka
Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka
Postopek
V veliki skledi zmešamo olje in zatar. Dodamo na rezine narezan sir in pomešamo, da je sir enakomerno obdan z začinjenim oljem.
Razgrejemo veliko rebrasto ponev in v njej pečemo rezine sira 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se lepo zlato rjavo obarva. Ko sir obrnemo, dodamo razpolovljene paradižničke in jih med peko premikamo po ponvi, da so enakomerno popečeni. Če nimamo dovolj velike ponve, sir in paradižničke spečemo v dveh porcijah.
Sir in paradižničke predenemo na krožnik, pokapamo z melaso granatnega jabolka ter posujemo s svežo meto in semeni granatnega jabolka.
Nasvet
Za pravo libanonsko pojedino pripravite še jagnječje čufte s cvetačo in čičeriko, kruhke z zatarjem, bučkino pomako s tahinijem in jajčevce v solati.