© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Skutni sladoled s popraženimi pinjolami

Skutni sladoled s popraženimi pinjolami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
shutterstock_386188945

Sestavine

  • 250 g svežega mleka
  • 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 35 g kondenziranega mleka
  • 25 g pinjol
  • 1 žlica pinjol za posip (po želji)

Sestavine

  • 250 g svežega mleka
  • 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 35 g kondenziranega mleka
  • 25 g pinjol
  • 1 žlica pinjol za posip (po želji)

Postopek

1

Skuto dobro zmešamo s sladkorjem, smetano in kondenziranim mlekom. Sveže mleko segrejemo tik do vrelišča, nato ga prilijemo skutni mešanici in dobro premešamo.

2

Pustimo, da se mešanica ohladi. Pinjole 2 do 3 minute nežno pražimo v suhi ponvici in jih polovico drobno sesekljamo. Mešanico za sladoled nalijemo v strojček, takoj dodamo nasekljane pinjole in ravnamo po navodilih proizvajalca strojčka.

3

Preostale pinjole grobo nasekljamo in jih dodamo v strojček, ko je sladoled že gotov, takrat pustimo, da se lopatica samo še nekajkrat zavrti.

4

Sladoled postrgamo iz posode strojčka in ga razdelimo v kornete ali skledice. Po želji ga posujemo s še nekaj popraženimi pinjolami.

Priljubljeni recepti

Trska z olivami in hrustljavo panceto

Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.