© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni sladoled s popraženimi pinjolami

Skutni sladoled s popraženimi pinjolami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
shutterstock_386188945

Sestavine

  • 250 g svežega mleka
  • 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 35 g kondenziranega mleka
  • 25 g pinjol
  • 1 žlica pinjol za posip (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g svežega mleka
  • 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladke smetane
  • 35 g kondenziranega mleka
  • 25 g pinjol
  • 1 žlica pinjol za posip (po želji)

Postopek

1

Skuto dobro zmešamo s sladkorjem, smetano in kondenziranim mlekom. Sveže mleko segrejemo tik do vrelišča, nato ga prilijemo skutni mešanici in dobro premešamo.

2

Pustimo, da se mešanica ohladi. Pinjole 2 do 3 minute nežno pražimo v suhi ponvici in jih polovico drobno sesekljamo. Mešanico za sladoled nalijemo v strojček, takoj dodamo nasekljane pinjole in ravnamo po navodilih proizvajalca strojčka.

3

Preostale pinjole grobo nasekljamo in jih dodamo v strojček, ko je sladoled že gotov, takrat pustimo, da se lopatica samo še nekajkrat zavrti.

4

Sladoled postrgamo iz posode strojčka in ga razdelimo v kornete ali skledice. Po želji ga posujemo s še nekaj popraženimi pinjolami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.