Kaj boste skuhali danes?
Skutni sladoled s popraženimi pinjolami
Skutni sladoled s popraženimi pinjolami
Sestavine
- 250 g svežega mleka
- 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
- 100 g sladkorja
- 50 g sladke smetane
- 35 g kondenziranega mleka
- 25 g pinjol
- 1 žlica pinjol za posip (po želji)
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 250 g svežega mleka
- 150 g kremaste albuminske skute (rikote)
- 100 g sladkorja
- 50 g sladke smetane
- 35 g kondenziranega mleka
- 25 g pinjol
- 1 žlica pinjol za posip (po želji)
Postopek
Skuto dobro zmešamo s sladkorjem, smetano in kondenziranim mlekom. Sveže mleko segrejemo tik do vrelišča, nato ga prilijemo skutni mešanici in dobro premešamo.
Pustimo, da se mešanica ohladi. Pinjole 2 do 3 minute nežno pražimo v suhi ponvici in jih polovico drobno sesekljamo. Mešanico za sladoled nalijemo v strojček, takoj dodamo nasekljane pinjole in ravnamo po navodilih proizvajalca strojčka.
Preostale pinjole grobo nasekljamo in jih dodamo v strojček, ko je sladoled že gotov, takrat pustimo, da se lopatica samo še nekajkrat zavrti.
Sladoled postrgamo iz posode strojčka in ga razdelimo v kornete ali skledice. Po želji ga posujemo s še nekaj popraženimi pinjolami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!