© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Srbski fižol – pasulj

Fižolova enolončnica

Srbski fižol – pasulj

Fižolova enolončnica

Čas priprave 1 h 30 min + namakanje fižola
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
srbski fizol pasulj

Sestavine

  • 400 g belega fižola
  • 400 g bele čebule
  • 400 g prekajenih rebrc
  • 8 strokov česna
  • 1 lovorov list
  • sol
  • nekaj zrn popra
  • 2 žlički sladke mlete paprike
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • feferon ali ostra mleta paprika (po želji)
  • 1 poravnana žlica moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g belega fižola
  • 400 g bele čebule
  • 400 g prekajenih rebrc
  • 8 strokov česna
  • 1 lovorov list
  • sol
  • nekaj zrn popra
  • 2 žlički sladke mlete paprike
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • feferon ali ostra mleta paprika (po želji)
  • 1 poravnana žlica moke

Postopek

1

Fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ga odcedimo, zalijemo s hladno vodo in zavremo, splaknemo z vročo vodo, nato pa še enkrat odcedimo. V loncu zavremo 2,5 l vode, dodamo odcejen fižol, nasekljano čebulo, nasekljan česen, lovor in poprova zrna ter feferon, če želimo. Kuhamo 30 minut in nato dodamo rebrca. Kuhamo še približno 50 minut (če fižol še ni kuhan, tudi dlje).

2

Dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo in v malo hladne vode zmešano moko. Solimo in kuhamo še 5 do 7 minut. Solimo vedno na koncu, sicer bi se fižol težje skuhal.

Nasvet

Pomembno je, da je fižol čim bolj svež, torej od prejšnjega leta in ne starejši, sicer se čas kuhanja lahko precej podaljša.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.