
Kaj boste skuhali danes?
Fižolovo meso
Fižolovo meso je okusna enolončnica.
Fižolovo meso
Fižolovo meso je okusna enolončnica.

Sestavine
- 200 g suhega fižola (keber ali debeli beli fižol)
- 1,25 dl oljčnega olja
- 400 g govedine ali jagnjetine (od plečeta)
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 3 paradižniki
- ¼ gomoljne zelene
- 1 čili
- 1 lovorov list
- 1 žlica šetraja
- 5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- kanček rdečega vinskega kisa
- majaronovi lističi

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g suhega fižola (keber ali debeli beli fižol)
- 1,25 dl oljčnega olja
- 400 g govedine ali jagnjetine (od plečeta)
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 3 paradižniki
- ¼ gomoljne zelene
- 1 čili
- 1 lovorov list
- 1 žlica šetraja
- 5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- kanček rdečega vinskega kisa
- majaronovi lističi
Postopek
Fižol prelijemo s hladno vodo in ga pustimo čez noč, da se namaka.
Govedino po želji narežemo na trakove ali kocke. Čebulo olupimo in grobo narežemo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Paradižnik blanširamo in olupimo, razrežemo na četrtine ter odstranimo nastavke pecljev. Zeleno očistimo, operemo in drobno narežemo. Čili prav tako drobno narežemo.
Fižol na cedilu odcedimo. V primerni kozici segrejemo oljčno olje in na njem zarumenimo meso s čebulo, česnom, paradižnikom in zeleno. Dodamo fižol, čili, lovor in šetraj ter dolijemo toliko juhe, da so vse sestavine pokrite s tekočino.
Fižolovo meso kuhljamo pokrito približno 1 uro. Jed na koncu še po okusu začinimo s soljo in poprom ter rdečim vinskim kisom in majaronom.
Priljubljeni recepti
Zapečene malinove kremice
Čokoladno-hruškova torta brez moke
Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …
Čebulne zarebrnice
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom