© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Fižolovo meso

Fižolovo meso je okusna enolončnica.

Fižolovo meso

Fižolovo meso je okusna enolončnica.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bohnen-Fleisch-Tajine

Sestavine

  • 200 g suhega fižola (keber ali debeli beli fižol)
  • 1,25 dl oljčnega olja
  • 400 g govedine ali jagnjetine (od plečeta)
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 3 paradižniki
  • ¼ gomoljne zelene
  • 1 čili
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica šetraja
  • 5 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • kanček rdečega vinskega kisa
  • majaronovi lističi

Sestavine

  • 200 g suhega fižola (keber ali debeli beli fižol)
  • 1,25 dl oljčnega olja
  • 400 g govedine ali jagnjetine (od plečeta)
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 3 paradižniki
  • ¼ gomoljne zelene
  • 1 čili
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica šetraja
  • 5 dl goveje juhe
  • sol
  • poper
  • kanček rdečega vinskega kisa
  • majaronovi lističi

Postopek

1

Fižol prelijemo s hladno vodo in ga pustimo čez noč, da se namaka.

2

Govedino po želji narežemo na trakove ali kocke. Čebulo olupimo in grobo narežemo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Paradižnik blanširamo in olupimo, razrežemo na četrtine ter odstranimo nastavke pecljev. Zeleno očistimo, operemo in drobno narežemo. Čili prav tako drobno narežemo.

3

Fižol na cedilu odcedimo. V primerni kozici segrejemo oljčno olje in na njem zarumenimo meso s čebulo, česnom, paradižnikom in zeleno. Dodamo fižol, čili, lovor in šetraj ter dolijemo toliko juhe, da so vse sestavine pokrite s tekočino.

4

Fižolovo meso kuhljamo pokrito približno 1 uro. Jed na koncu še po okusu začinimo s soljo in poprom ter rdečim vinskim kisom in majaronom.

Priljubljeni recepti

Skutna torta z breskvami

Ta skutna torta z breskvami je idealna za sobotno čajanko.

Enostavno

Sladek čilijev džem

Čilijev džem lahko dodate k omakam, postrežete s siri ali pa ga uporabite kot pomako za k čipsu.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.