© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čemaževa juha

Čemaževa juha

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cemazeva juha

Sestavine

  • 3 krompirji
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 4 žlice suhega vermuta
  • 1 l piščančje juhe ali vode
  • 150 g čemaža
  • sol
  • kajenski poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • opečen kruh, ko postrežemo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 3 krompirji
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 4 žlice suhega vermuta
  • 1 l piščančje juhe ali vode
  • 150 g čemaža
  • sol
  • kajenski poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • opečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Krompir operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Šalotko in česen olupimo ter drobno narežemo.

2

V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo šalotko in česen ter rahlo zarumenimo. Nato dodamo krompirjeve kocke in zmešamo. Zalijemo z belim vinom in vermutom. Dolijemo juho ali vodo in krompir do mehkega skuhamo.

3

Čemaž skrbno operemo, drobno narežemo, damo v juho in zmešamo s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, kajenskim poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Vročo čemaževo juho nalijemo v jušne skledice ali globoke krožnike. Zraven postrežemo rezine rahlo opečenega belega kruha.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.