© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čemaževa juha

Čemaževa juha

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cemazeva juha

Sestavine

  • 3 krompirji
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 4 žlice suhega vermuta
  • 1 l piščančje juhe ali vode
  • 150 g čemaža
  • sol
  • kajenski poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • opečen kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 krompirji
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1,5 dl belega vina
  • 4 žlice suhega vermuta
  • 1 l piščančje juhe ali vode
  • 150 g čemaža
  • sol
  • kajenski poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • sok ½ limone
  • opečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Krompir operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Šalotko in česen olupimo ter drobno narežemo.

2

V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo šalotko in česen ter rahlo zarumenimo. Nato dodamo krompirjeve kocke in zmešamo. Zalijemo z belim vinom in vermutom. Dolijemo juho ali vodo in krompir do mehkega skuhamo.

3

Čemaž skrbno operemo, drobno narežemo, damo v juho in zmešamo s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, kajenskim poprom, muškatnim oreškom in limonovim sokom. Vročo čemaževo juho nalijemo v jušne skledice ali globoke krožnike. Zraven postrežemo rezine rahlo opečenega belega kruha.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.