 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Regratova juha s krompirjem
Regratova juha s krompirjem
 
    Sestavine
- 1 pest regrata
- 400 g olupljenega krompirja
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 20 g masti z ocvirki
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- sol
- kisla smetana (po želji)
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 pest regrata
- 400 g olupljenega krompirja
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 20 g masti z ocvirki
- 2 dl mleka
- muškatni orešek
- sol
- kisla smetana (po želji)
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kose in skoraj do mehkega skuhamo.
Čebulo in česen sesekljamo ter ju v primerno veliki kozici prepražimo na ocvirkih. Regrat sesekljamo, dodamo v kozico in na hitro prepražimo. Dodamo še mleko, krompir in vodo, v kateri se je kuhal (približno 8 dl vode).
Korenček na tanko narežemo in ga dodamo juhi, nato jo solimo in začinimo z muškatnim oreščkom. Juha naj vre 10 minut, preden jo ponudimo. Po želji lahko dodamo malo kisle smetane.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        