Kaj boste skuhali danes?
Špinačna rižota s česnom in praženimi mandlji
Špinačna rižota s česnom in praženimi mandlji
Sestavine
- 400 g riža za rižoto
- 3 šalotke
- 1 steblo zelene
- 1 glavica česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1–1,5 litra kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice maskarponeja
- 200 g mlade špinače (ali 150 g zamrznjene)
- sol in poper
- 100 g mandljevih palčk
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 400 g riža za rižoto
- 3 šalotke
- 1 steblo zelene
- 1 glavica česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1–1,5 litra kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice maskarponeja
- 200 g mlade špinače (ali 150 g zamrznjene)
- sol in poper
- 100 g mandljevih palčk
Postopek
Šalotko olupimo in drobno narežemo. Zeleno očistimo in narežemo na drobne kocke. Glavico česna razdelimo na stroke, jih olupimo in stisnemo.
Šalotko zarumenimo v kozici na vročem oljčnem olju. Dodamo riž, dobro zmešamo in postopoma dolivamo jušno osnovo. Približno 5 minut preden je riž kuhan, dodamo narezano zeleno in česen, nato pa vmešamo svežo špinačo in po potrebi med mešanjem še dodatno zalivamo z jušno osnovo. Če uporabimo zamrznjeno špinačo, jo prej odtalimo. Tik preden je rižota gotova, dodamo maskarpone ter začinimo s soljo in poprom.
V teflonski ponvi popražimo mandljeve palčke. Špinačno rižoto razdelimo na krožnike, potresemo z mandljevimi palčkami in ponudimo.
Nasvet
Na prodajnih policah najdemo riž, ki se kuha različno dolgo, zato na embalaži preverite, kdaj je pravi trenutek, da v jed dodate zeleno in česen.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brstični ohrovt s klobaso in kostanjem
Ta recept za brstični ohrovt navduši z bogatim okusom in je popolna priloga za praznično omizje
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem