
Mediteranska solata s sardinami
Perfektna solata za ljubitelje morskega
Mediteranska solata s sardinami
Perfektna solata za ljubitelje morskega

Sestavine
- 100 g mešane solate
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 200 g sardin v paradižnikovi omaki (iz pločevinke)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 100 g mešane solate
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica kaper
- 200 g sardin v paradižnikovi omaki (iz pločevinke)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica vinskega kisa
Postopek
Solato operemo in osušimo. Kapre odcedimo, olive grobo nasekljamo. Sardine odcedimo in omako prihranimo.
Solato razdelimo na 4 krožnike ter potresemo z olivami in kaprami. Sardine zdrobimo na večje kose in jih razporedimo po solati. Paradižnikovi omaki dodamo žlico olja in kisa, zmešamo in s tem prelivom pokapamo solato.