
Kaj boste skuhali danes?
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami

Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper

Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Sestavine
- 100 g polnozrnatih špagetov
- 2 velika zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici izkoščičenih črnih oliv, najbolje kalamata
- ½ žličke drobno sesekljanega rdečega čilija
- lupina in sok ½ limone (po okusu)
- 4 žlice natrganih listov bazilike ali 1 žlička sesekljanega svežega origana
- 2 pločevinki sardin v oljčnem olju (po 120g)
- sol in poper
Postopek
Paradižnika narežemo na majhne koščke, čebulo zelo drobno sesekljamo, olive razrežemo na štiri dele, limonovo lupino nastrgamo. Špagete skuhamo po navodilih na ovitku. Medtem zmešamo paradižnik s čebulo, olivami, čilijem, limonovo lupino in baziliko ali origanom. Sardine odcedimo, olje po želji prihranimo. Pogrejemo jih v mikrovalovni pečici ali ponvi.
Testenine odcedimo, stresemo nazaj v kozico in dobro premešamo s paradižnikovo mešanico. Dodamo grobo razkosane sardine. Prelijemo z limonovim sokom, popramo in po želji pokapamo z malce olja od sardin.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Govedina po tajsko
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Piščanec in zelenjava iz cvrtnika na vroči zrak
Ste že spoznali vse prednosti cvrtnika na vroči zrak?