
Enostavna paelja
Paelja- španska tradicionalna jed
Enostavna paelja
Paelja- španska tradicionalna jed

Preprosta različica španske klasike. Po želji jo lahko popestrimo s pikantno klobasico chorizo in grahom.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 žlička suhega timijana
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 300 g riža
- 3 žlice suhega šerija ali belega vina (po želji)
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 sesekljana stroka česna
- 9 dl piščančje jušne osnove
- 400 g mešanih morskih sadežev
- sok ½ limone
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji ½ limone

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 žlička suhega timijana
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 300 g riža
- 3 žlice suhega šerija ali belega vina (po želji)
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 2 sesekljana stroka česna
- 9 dl piščančje jušne osnove
- 400 g mešanih morskih sadežev
- sok ½ limone
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji ½ limone
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo sesekljano čebulo, da ovene. Primešamo papriko, timijan in riž ter vse skupaj pražimo še kakšno minuto. Če želimo, zdaj vmešamo še šeri ali vino. Ko ta izpari, rižu dodamo paradižnik s česnom in juho. Začinimo s soljo in poprom in nepokrito kuhamo približno 15 minut. Vmes večkrat premešamo in kuhamo, da se riž skoraj zmehča, vendar je še vedno obdan z nekaj tekočine.
Takrat ji primešamo morske sadeže in ponev pokrijemo. Kuhljamo 5 minut oziroma tako dolgo, da se rakovi repki skuhajo in da se do konca skuha tudi riž. Paeljo pokapljamo z limonovim sokom, posujemo s peteršiljem in postrežemo s krhlji limone.