© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Soparjene kitajske pogačice bao

Kitajske pogačice bao so vse bolj priljubljene tudi pri nas, z nekaj vaje pa si jih boste brez težav pripravili tudi sami

Soparjene kitajske pogačice bao

Kitajske pogačice bao so vse bolj priljubljene tudi pri nas, z nekaj vaje pa si jih boste brez težav pripravili tudi sami

Čas priprave 1 h + 3 ure, 30 minut za vzhajanje
Zahtevnost Zahtevno
Količina 18 pogačic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Soparjene štručke

Sestavine

  • 530 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička instantnega suhega kvasa
  • 1 1⁄2 žlice in še ščep sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • 0,5 dl mleka
  • 1 žlica sončničnega olja in še malo za namastitev in premaz
  • 1 žlica riževega kisa
  • 1 žlička pecilnega praška
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 530 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička instantnega suhega kvasa
  • 1 1⁄2 žlice in še ščep sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • 0,5 dl mleka
  • 1 žlica sončničnega olja in še malo za namastitev in premaz
  • 1 žlica riževega kisa
  • 1 žlička pecilnega praška

Postopek

1

V veliki skledi zmešamo moko, kvas, 1 1⁄2 žlice sladkorja in sol. (Testo lahko do konca tretjega koraka pripravimo tudi mešalniku z nastavkom za gnetenje.) Nato mešanici dodamo mleko, sončnično olje, rižev kis in 2 dl vode. Zamesimo testo in po potrebi dodamo še malo vode

Soparjene štručke
2

Testo zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in ga gnetemo 10 do 15 minut oziroma toliko časa, da je gladko. Položimo ga v rahlo naoljeno skledo, pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 2 uri ali toliko časa, da naraste na dvojno prostornino.

Soparjene štručke
3

Testo zvrnemo na čisto delovno površino in ga pritisnemo s pestjo, da iztisnemo zrak. Z rokami ga sploščimo, posujemo s pecilnim praškom in gnetemo še 5 minut.

Soparjene štručke
4

Testo zvaljamo v dolgo klobaso, debelo približno 3 cm, ki jo nato narežemo na približno 3 cm široke koščke – dobiti bi jih morali 18. Vsak kos testa z dlanmi povaljamo v kroglico in pustimo počivati 2 do 3 minute.

Soparjene štručke
5

Vsako kroglico z valjarjem razvaljamo v ovalno obliko debeline približno 3 do 4 mm. Površino testa premažemo z oljem, z malo olja pa premažemo tudi jedilno paličico. Naoljeno paličico položimo na sredino vsakega ovala in testo preganemo čez paličico, ki jo potem previdno izvlečemo.

Soparjene štručke
6

Pogačice polagamo na papir za peko. Pokrijemo jih s kuhinjsko krpo ali rahlo naoljeno prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati 1 uro in 30 minut, da narastejo na dvojno prostornino.

Soparjene štručke
7

Na srednji temperaturi segrejemo velik parilnik. Pogačice soparimo 8 minut ali toliko časa, da se napihnejo (to bomo morali storiti v več porcijah). Pogačice odpremo in jih nadevamo s pečeno svinjino in marinirano zelenjavo. Jemo tople.

Soparjene štručke

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.