© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z rjavim rižem in lososom

Za lahek in zdrav obrok

Solata z rjavim rižem in lososom

Za lahek in zdrav obrok

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
everydaymake it tonightzingy salmon and brown rice salad

Sestavine

  • 200 g rjavega riža
  • 200 g zamrznjene soje (ali graha)
  • 2 fileja lososa
  • 1 žlička masla
  • 0,3 dl belega vina
  • 1 kumara
  • majhen šop mlade čebulice
  • šopek koriandra
  • naribana lupina in sok 1 limete
  • 1 rdeč čili
  • 4 žličke svetle sojine omake
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g rjavega riža
  • 200 g zamrznjene soje (ali graha)
  • 2 fileja lososa
  • 1 žlička masla
  • 0,3 dl belega vina
  • 1 kumara
  • majhen šop mlade čebulice
  • šopek koriandra
  • naribana lupina in sok 1 limete
  • 1 rdeč čili
  • 4 žličke svetle sojine omake
  • sol

Postopek

1

Zamrznjena zrna soje odtalimo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže in mu 3 minute pred koncem kuhanja, dodamo sojo. Odcedimo ga in ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.

2

Medtem na kockice narežemo kumaro, očistimo mlado čebulico in jo narežemo na rezine. Koriander grobo nasekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno nasekljamo.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. Lososova fileja damo v majhen pekač, solimo, dodamo maslo in vino, nepredušno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 15 minut. Ko se losos speče, ga ohladimo, mu odstranimo kožo in morebitne kosti in ga z vilicami zdrobimo na koščke.

4

V riž s sojo nežno vmešamo kumaro, mlado čebulico, koriander in lososa. V drugi skledici zmešamo limetin sok in lupino s čilijem ter sojino omako in mešanico pred postrežbo prelijemo po rižu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.