
Solata z rjavim rižem in lososom
Za lahek in zdrav obrok
Solata z rjavim rižem in lososom
Za lahek in zdrav obrok

Sestavine
- 200 g rjavega riža
- 200 g zamrznjene soje (ali graha)
- 2 fileja lososa
- 1 žlička masla
- 0,3 dl belega vina
- 1 kumara
- majhen šop mlade čebulice
- šopek koriandra
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 rdeč čili
- 4 žličke svetle sojine omake
- sol

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 200 g rjavega riža
- 200 g zamrznjene soje (ali graha)
- 2 fileja lososa
- 1 žlička masla
- 0,3 dl belega vina
- 1 kumara
- majhen šop mlade čebulice
- šopek koriandra
- naribana lupina in sok 1 limete
- 1 rdeč čili
- 4 žličke svetle sojine omake
- sol
Postopek
Zamrznjena zrna soje odtalimo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže in mu 3 minute pred koncem kuhanja, dodamo sojo. Odcedimo ga in ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
Medtem na kockice narežemo kumaro, očistimo mlado čebulico in jo narežemo na rezine. Koriander grobo nasekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno nasekljamo.
Pečico segrejemo na 200 °C. Lososova fileja damo v majhen pekač, solimo, dodamo maslo in vino, nepredušno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 15 minut. Ko se losos speče, ga ohladimo, mu odstranimo kožo in morebitne kosti in ga z vilicami zdrobimo na koščke.
V riž s sojo nežno vmešamo kumaro, mlado čebulico, koriander in lososa. V drugi skledici zmešamo limetin sok in lupino s čilijem ter sojino omako in mešanico pred postrežbo prelijemo po rižu.