Kaj boste skuhali danes?
Figova klobasa z orehi
Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!
Figova klobasa z orehi
Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!
Sestavine
- 50 g popraženih celih mandljev
- 250 g suhih fig
- 50 g suhih marelic
- 50 g orehovih jedrc
- 1⁄2 žlice brendija
- 1⁄2 žlice bistrega medu
- ščepec mletih nageljnovih žbic
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 50 g popraženih celih mandljev
- 250 g suhih fig
- 50 g suhih marelic
- 50 g orehovih jedrc
- 1⁄2 žlice brendija
- 1⁄2 žlice bistrega medu
- ščepec mletih nageljnovih žbic
Postopek
Suhim figam odstranimo trde peclje in jih narežemo na koščke. Suhe marelice narežemo na koščke.
Mandlje v multipraktiku drobno zmeljemo toliko, da je večina drobno sesekljana, in preložimo v skledo. Nato v multipraktiku fige zmeljemo v lepljivo pasto, ki jo dodamo v skledo k mandljem. Dodamo preostale sestavine, dobro zmešamo in oblikujemo v klobaso. Nepokrito postavimo v hladilnik ali hladen prostor in pustimo, da se suši 1 teden.
Klobaso narežemo in postrežemo – lepo se prileže k različnim sirom – ali pa jo lično zavijemo v papir za peko in podarimo. Na hladnem se obdrži do 2 meseca.