© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Figova klobasa z orehi

Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!

Figova klobasa z orehi

Lahko bi jo pripravili za Prešernov dan!

Čas priprave 15 min + 1 teden za sušenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fig and walnut slice

Sestavine

  • 50 g popraženih celih mandljev
  • 250 g suhih fig
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1⁄2 žlice brendija
  • 1⁄2 žlice bistrega medu
  • ščepec mletih nageljnovih žbic
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g popraženih celih mandljev
  • 250 g suhih fig
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1⁄2 žlice brendija
  • 1⁄2 žlice bistrega medu
  • ščepec mletih nageljnovih žbic

Postopek

1

Suhim figam odstranimo trde peclje in jih narežemo na koščke. Suhe marelice narežemo na koščke.

2

Mandlje v multipraktiku drobno zmeljemo toliko, da je večina drobno sesekljana, in preložimo v skledo. Nato v multipraktiku fige zmeljemo v lepljivo pasto, ki jo dodamo v skledo k mandljem. Dodamo preostale sestavine, dobro zmešamo in oblikujemo v klobaso. Nepokrito postavimo v hladilnik ali hladen prostor in pustimo, da se suši 1 teden.

3

Klobaso narežemo in postrežemo – lepo se prileže k različnim sirom – ali pa jo lično zavijemo v papir za peko in podarimo. Na hladnem se obdrži do 2 meseca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.