© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Salsa iz indijskih oreškov in koriandra

Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako

Salsa iz indijskih oreškov in koriandra

Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Korenčkova juha s karijem

Sestavine

  • 100 g indijskih oreškov
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • ½ žlice repičnega olja
  • 1 grobo nasekljana mlada čebulica
  • šopek koriandra
  • ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
  • sol
  • sok 1 limete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 100 g indijskih oreškov
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • ½ žlice repičnega olja
  • 1 grobo nasekljana mlada čebulica
  • šopek koriandra
  • ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
  • sol
  • sok 1 limete

Postopek

1

Indijske oreške in koriandrova semena vsake posebej nežno popražimo v suhi ponvi, nato oboje skupaj zmeljemo v drobtine. Dodamo olje in meljemo, da se mešanica sprime, nato dodamo preostale sestavine in zmeljemo, da dobimo konsistenco pesta.

2

Po okusu solimo in začinimo z limetinim sokom. Razredčimo z 1 žlico vode in zmeljemo, da dobimo kremasto zmes.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.