Kaj boste skuhali danes?
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete
Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete
Postopek
Indijske oreške in koriandrova semena vsake posebej nežno popražimo v suhi ponvi, nato oboje skupaj zmeljemo v drobtine. Dodamo olje in meljemo, da se mešanica sprime, nato dodamo preostale sestavine in zmeljemo, da dobimo konsistenco pesta.
Po okusu solimo in začinimo z limetinim sokom. Razredčimo z 1 žlico vode in zmeljemo, da dobimo kremasto zmes.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita s pečenimi paradižniki in parmezanom
Grahova juha z meto
Meta je vsestransko zelišče, ki nas hladi ob vročih dneh. Posadite jo na vrtu ali si priskrbite lonček za okensko polico!