© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lečna solata s paradižnikom

Lečna solata s paradižnikom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lecna solata s paradiznikom

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper

Postopek

1

Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.

2

V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.