© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Lečna solata s paradižnikom

Lečna solata s paradižnikom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lecna solata s paradiznikom

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 250 g puyske ali druge zelene leče
  • sok ½ limone in ½ limete
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici mangovega čatnija
  • pest koriandra
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mlade špinače
  • sol
  • poper

Postopek

1

Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.

2

V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.

Priljubljeni recepti

Pečena orada

Ribe bi morali na jedilnike uvrstiti veliko pogosteje - s tem receptom bo to še lažje!

45 min
Enostavno

Sočen veganski hruškov kolač

1 h 15 min
Srednje zahtevno

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

40 min
Enostavno

Piščančji kebab po grško

Ker smo uporabili bedra namesto prsi, je še posebno sočen

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.