
Kaj boste skuhali danes?
Lečna solata s paradižnikom
Lečna solata s paradižnikom

Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper

Topel sendvič s sirom in čebulo, ki se mu ne boste mogli upreti
Sendvič s karamelizirano čebulo in sirom združuje bogat okus francoske čebulne juhe s hrustljavim kruhom. Je prava razkošna poslastica na hitro, ki je zavezela TikTok.

Pohane marele, kraljice jeseni na vašem krožniku
Pohane marele ali ocvrte dežnikarice, če smo bolj formalni, so z razlogom ena najbolj priljubljenih jesenskih jedi. Preizkusite naš recept in se naužijte okusov jeseni.

Popolno vlečeno testo za zavitek, baklavo ali burek
Odslej ne boste več imeli izgovorov: odkrivamo trike in zares podrobno popisane korake za domače vlečeno testo, ki je prožno, voljno in se pri raztezanju ne trga.
Sestavine
- 250 g puyske ali druge zelene leče
- sok ½ limone in ½ limete
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 rdeča čebula
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 2 žlici mangovega čatnija
- pest koriandra
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mlade špinače
- sol
- poper
Postopek
Lečo splaknemo in skuhamo po navodilu z embalaže. Odcedimo jo, splaknemo in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in stremo, koriander grobo nasekljamo. Špinačne liste operemo in posušimo, češnjevce razpolovimo.
V solatni skledi zmešamo limonov in limetin sok s kisom in ščepcem soli. Dodamo čebulo, premešamo in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Olju primešamo česen in čatni ter zmes dodamo v skledo. Priložimo ohlajeno lečo, češnjev paradižnik, špinačo in koriander, solimo popramo in dobro premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Debeli špageti s polpetkami iz mesa in jajčevcev
Spaghettoni con polpette di carne e melanzane