
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol
Postopek
Radič razdelimo na posamezne liste, vodno krešo pa operemo in ji odstranimo debela stebla. Granatno jabolko razpolovimo in iz njega postrgamo semena.
V večjo solatno skledo stresemo liste radiča in krešo. Četrtino semen granatnega jabolka damo v cedilo, ga postavimo nad skledo in semena pretlačimo, da iztisnemo sok.
Za preliv v skodelici zmešamo olje, kis in malo soli. Vlijemo ga v skledo k radiču in dodamo še preostala semena granatnega jabolka ter nadrobljeno feto. Premešamo in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.