
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol
Postopek
Radič razdelimo na posamezne liste, vodno krešo pa operemo in ji odstranimo debela stebla. Granatno jabolko razpolovimo in iz njega postrgamo semena.
V večjo solatno skledo stresemo liste radiča in krešo. Četrtino semen granatnega jabolka damo v cedilo, ga postavimo nad skledo in semena pretlačimo, da iztisnemo sok.
Za preliv v skodelici zmešamo olje, kis in malo soli. Vlijemo ga v skledo k radiču in dodamo še preostala semena granatnega jabolka ter nadrobljeno feto. Premešamo in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.