
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol
Postopek
Radič razdelimo na posamezne liste, vodno krešo pa operemo in ji odstranimo debela stebla. Granatno jabolko razpolovimo in iz njega postrgamo semena.
V večjo solatno skledo stresemo liste radiča in krešo. Četrtino semen granatnega jabolka damo v cedilo, ga postavimo nad skledo in semena pretlačimo, da iztisnemo sok.
Za preliv v skodelici zmešamo olje, kis in malo soli. Vlijemo ga v skledo k radiču in dodamo še preostala semena granatnega jabolka ter nadrobljeno feto. Premešamo in takoj postrežemo.