© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata-iz-radica-granatnega-jabolka-in-fete_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 glavice radiča
  • 100 g vodne kreše
  • 1 granatno jabolko
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 150 g nadrobljene fete
  • sol

Sestavine

  • 3 glavice radiča
  • 100 g vodne kreše
  • 1 granatno jabolko
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 150 g nadrobljene fete
  • sol

Postopek

1

Radič razdelimo na posamezne liste, vodno krešo pa operemo in ji odstranimo debela stebla. Granatno jabolko razpolovimo in iz njega postrgamo semena.

2

V večjo solatno skledo stresemo liste radiča in krešo. Četrtino semen granatnega jabolka damo v cedilo, ga postavimo nad skledo in semena pretlačimo, da iztisnemo sok.

3

Za preliv v skodelici zmešamo olje, kis in malo soli. Vlijemo ga v skledo k radiču in dodamo še preostala semena granatnega jabolka ter nadrobljeno feto. Premešamo in takoj postrežemo.

Priljubljeni recepti

Gorenjska prata ali búdl

Gorenjska prata ali búdl je značilna velikonočna jed na Gorenjskem iz suhega mesa, starega kruha in jajc.

50 min
Enostavno

Zmečkan črni fižol

Odličen je kot nadev za fajite!

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.