
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi

Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo kandirane orehe. Orehove polovičke pretresemo v dveh žlicah vode, nato jih zmešamo s sladkorjem. Razporedimo jih po nizkem pekaču in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo.
Siru previdno olupimo skorjo in jo zavržemo. Mehki del sira damo v srednje veliko skledo. Z žlico ali manjšo metlico sir stepamo, da je kremast in ga lahko zajamemo z žlico. Pripravimo preliv, tako da stepemo olje in kis ter solimo in popramo.
Datlje narežemo na majhne koščke in jih v veliki skledi zmešamo z orehi in rukolo. Dodamo malo preliva in ponovno premešamo. Žlico sira položimo na sredino vsakega krožnika in okoli njega razporedimo solato. Jed posipamo z zdrobljenimi krutoni, pokapamo z malo preliva in postrežemo.