© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi

Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solata s sirom brie datlji in kandiranimi orehi

Sestavine

  • 600 g sira brie
  • 85 g razkoščičenih datljev
  • 150 g rukole
  • 100 g krutonov

kandirani orehi

  • 100 g orehovih polovic
  • 25 g sladkorja

preliv

  • 6 žlic orehovega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 600 g sira brie
  • 85 g razkoščičenih datljev
  • 150 g rukole
  • 100 g krutonov

kandirani orehi

  • 100 g orehovih polovic
  • 25 g sladkorja

preliv

  • 6 žlic orehovega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo kandirane orehe. Orehove polovičke pretresemo v dveh žlicah vode, nato jih zmešamo s sladkorjem. Razporedimo jih po nizkem pekaču in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo.

2

Siru previdno olupimo skorjo in jo zavržemo. Mehki del sira damo v srednje veliko skledo. Z žlico ali manjšo metlico sir stepamo, da je kremast in ga lahko zajamemo z žlico. Pripravimo preliv, tako da stepemo olje in kis ter solimo in popramo.

3

Datlje narežemo na majhne koščke in jih v veliki skledi zmešamo z orehi in rukolo. Dodamo malo preliva in ponovno premešamo. Žlico sira položimo na sredino vsakega krožnika in okoli njega razporedimo solato. Jed posipamo z zdrobljenimi krutoni, pokapamo z malo preliva in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Pečenice s samostansko mešanico

Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.

Enostavno

Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami

Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.

2 h 45 min
Srednje zahtevno

Veseli čokoladni snežaki

Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.