
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi
Solata s sirom brie, datlji in kandiranimi orehi

Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 600 g sira brie
- 85 g razkoščičenih datljev
- 150 g rukole
- 100 g krutonov
kandirani orehi
- 100 g orehovih polovic
- 25 g sladkorja
preliv
- 6 žlic orehovega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pripravimo kandirane orehe. Orehove polovičke pretresemo v dveh žlicah vode, nato jih zmešamo s sladkorjem. Razporedimo jih po nizkem pekaču in v pečici pečemo 6 do 8 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz pečice in ohladimo.
Siru previdno olupimo skorjo in jo zavržemo. Mehki del sira damo v srednje veliko skledo. Z žlico ali manjšo metlico sir stepamo, da je kremast in ga lahko zajamemo z žlico. Pripravimo preliv, tako da stepemo olje in kis ter solimo in popramo.
Datlje narežemo na majhne koščke in jih v veliki skledi zmešamo z orehi in rukolo. Dodamo malo preliva in ponovno premešamo. Žlico sira položimo na sredino vsakega krožnika in okoli njega razporedimo solato. Jed posipamo z zdrobljenimi krutoni, pokapamo z malo preliva in postrežemo.