
Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija
Pripravite si zabavo po mehiško
Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija
Pripravite si zabavo po mehiško

Sestavine
- 1 majhna glava rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 3 srednje veliki korenčk
- sol
- ščepec sladkorja
- 2 žlici vloženega čilija jalapeño in 1 dl tekočine iz kozarca
- sok 1 limete (po želji)

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 majhna glava rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 3 srednje veliki korenčk
- sol
- ščepec sladkorja
- 2 žlici vloženega čilija jalapeño in 1 dl tekočine iz kozarca
- sok 1 limete (po želji)
Postopek
Zelje razpolovimo, mu odstranimo stržen in ga narežemo na tanke trakove. Čebulo narežemo na lističe, korenje pa grobo naribamo. Zelje in čebulo damo v skledo, začinimo s soljo in ščepcem sladkorja, zmešamo in pustimo stati 30 minut.
Primešamo korenje, vložen čili, tekočino iz kozarca in po želji še limetin sok. Če solato pripravljamo vnaprej, jo začinimo ali zabelimo šele pred postrežbo.