
Solata caprese s popečeno melono
Svežina poletja v pisani solati
Solata caprese s popečeno melono
Svežina poletja v pisani solati

Sestavine
- 1 majhna melona
- 0,5 dl balzamičnega kisa
- oljčno olje
- 10 slivovih paradižnikov
- 1 krogla mocarele ali burrate
- majhen šopek bazilike
- majhen šopek mete
- sol
- hrustljavo zapečen kruh, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 majhna melona
- 0,5 dl balzamičnega kisa
- oljčno olje
- 10 slivovih paradižnikov
- 1 krogla mocarele ali burrate
- majhen šopek bazilike
- majhen šopek mete
- sol
- hrustljavo zapečen kruh, ko postrežemo
Postopek
Melono prerežemo na pol. Semena in lupino odstranimo ter zavržemo, meso pa narežemo na debele polmesece. Potresemo jih z malce soli, da spustijo nekaj vode, in jih razporedimo po papirnati brisači. V majhni kozici pri nizki temperaturi kuhamo balzamični kis približno 5 minut, da se zgosti in postane podoben sirupu. Pustimo ga, da se ohladi.
Rebrasto ponev močno segrejemo. Melono s papirnato brisačo popivnamo do suhega, nato jo premažemo z malce olja. Približno 2 minuti jo pečemo na vsaki strani, da dobi hrustljavo zapečeno skorjico na mestih, kjer se dotika ponve.
Paradižnik prerežemo na pol. Baziliko in meto osmukamo. Melono razdelimo na dva krožnika, dodamo paradižnik in na vse skupaj natrgamo mocarelo ali burrato. Potresemo z lističi bazilike in mete ter pokapamo z oljem in balzamičnim kisom. Postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
Melono lahko popečemo tudi na žaru – tako bo dobila še aromo dima.