© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata caprese s popečeno melono

Svežina poletja v pisani solati

Solata caprese s popečeno melono

Svežina poletja v pisani solati

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi kot predjed
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata caprese s popečeno melono

Sestavine

  • 1 majhna melona
  • 0,5 dl balzamičnega kisa
  • oljčno olje
  • 10 slivovih paradižnikov
  • 1 krogla mocarele ali burrate
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek mete
  • sol
  • hrustljavo zapečen kruh, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 majhna melona
  • 0,5 dl balzamičnega kisa
  • oljčno olje
  • 10 slivovih paradižnikov
  • 1 krogla mocarele ali burrate
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek mete
  • sol
  • hrustljavo zapečen kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Melono prerežemo na pol. Semena in lupino odstranimo ter zavržemo, meso pa narežemo na debele polmesece. Potresemo jih z malce soli, da spustijo nekaj vode, in jih razporedimo po papirnati brisači. V majhni kozici pri nizki temperaturi kuhamo balzamični kis približno 5 minut, da se zgosti in postane podoben sirupu. Pustimo ga, da se ohladi.

2

Rebrasto ponev močno segrejemo. Melono s papirnato brisačo popivnamo do suhega, nato jo premažemo z malce olja. Približno 2 minuti jo pečemo na vsaki strani, da dobi hrustljavo zapečeno skorjico na mestih, kjer se dotika ponve.

3

Paradižnik prerežemo na pol. Baziliko in meto osmukamo. Melono razdelimo na dva krožnika, dodamo paradižnik in na vse skupaj natrgamo mocarelo ali burrato. Potresemo z lističi bazilike in mete ter pokapamo z oljem in balzamičnim kisom. Postrežemo s hrustljavim kruhom.

Nasvet

Melono lahko popečemo tudi na žaru – tako bo dobila še aromo dima.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.