© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sestavine

  • 400 g kuhane soje
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 140 g tofuja
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 4 srednje veliki mokasti krompirji
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici belih drobtin
  • muškatni orešek
  • olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g kuhane soje
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 140 g tofuja
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 4 srednje veliki mokasti krompirji
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici belih drobtin
  • muškatni orešek
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Česen in šalotko olupimo ter drobno narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem zarumenimo šalotko, dodamo česen, pretresemo in ohladimo. Tofu narežemo na drobne kocke.

2

Kuhano sojo pretlačimo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Iz mase naredimo osem kroglic in jih damo na hladno.

3

Nato pripravimo krompirjevo maso za ovoj. Krompir operemo, olupimo in grobo nastrgamo. Zavijemo ga v krpo in iztisnemo tekočino. Krompirju dodamo jedilni škrob, jajce in krušne drobtine. Sestavine zmešamo ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.

4

Sojine kroglice obložimo s krompirjevo maso in dobro stisnemo. Cvremo jih v zadostni količini vročega olja pri 140 °C približno 4 minute. Kroglice poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.