Kaj boste skuhali danes?
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju
Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje
Nikoli ne bi ugotovili, kaj manjka na jedilniku
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje
Postopek
Česen in šalotko olupimo ter drobno narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem zarumenimo šalotko, dodamo česen, pretresemo in ohladimo. Tofu narežemo na drobne kocke.
Kuhano sojo pretlačimo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Iz mase naredimo osem kroglic in jih damo na hladno.
Nato pripravimo krompirjevo maso za ovoj. Krompir operemo, olupimo in grobo nastrgamo. Zavijemo ga v krpo in iztisnemo tekočino. Krompirju dodamo jedilni škrob, jajce in krušne drobtine. Sestavine zmešamo ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.
Sojine kroglice obložimo s krompirjevo maso in dobro stisnemo. Cvremo jih v zadostni količini vročega olja pri 140 °C približno 4 minute. Kroglice poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče postrežemo.