© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sestavine

  • 400 g kuhane soje
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 140 g tofuja
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 4 srednje veliki mokasti krompirji
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici belih drobtin
  • muškatni orešek
  • olje za cvrenje
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 400 g kuhane soje
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 140 g tofuja
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 4 srednje veliki mokasti krompirji
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici belih drobtin
  • muškatni orešek
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Česen in šalotko olupimo ter drobno narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem zarumenimo šalotko, dodamo česen, pretresemo in ohladimo. Tofu narežemo na drobne kocke.

2

Kuhano sojo pretlačimo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Iz mase naredimo osem kroglic in jih damo na hladno.

3

Nato pripravimo krompirjevo maso za ovoj. Krompir operemo, olupimo in grobo nastrgamo. Zavijemo ga v krpo in iztisnemo tekočino. Krompirju dodamo jedilni škrob, jajce in krušne drobtine. Sestavine zmešamo ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.

4

Sojine kroglice obložimo s krompirjevo maso in dobro stisnemo. Cvremo jih v zadostni količini vročega olja pri 140 °C približno 4 minute. Kroglice poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.