© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko

Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
socno-pecene-racje-prsi-z-jabolkom-in-sivko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 600 g račjih prsi
  • sol
  • poper
  • 8 g moke
  • 0,5 dl belega vina
  • zelenjavna jušna osnova za zalivanje
  • 1 sočno jabolko
  • 10 g masla
  • šopek sivke (samo listi)
  • 300 g nežnega praženega krompirja za prilogo
  • nekaj lističev melise, sveže mleti poper in semena granatnega jabolka
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 600 g račjih prsi
  • sol
  • poper
  • 8 g moke
  • 0,5 dl belega vina
  • zelenjavna jušna osnova za zalivanje
  • 1 sočno jabolko
  • 10 g masla
  • šopek sivke (samo listi)
  • 300 g nežnega praženega krompirja za prilogo
  • nekaj lističev melise, sveže mleti poper in semena granatnega jabolka

Postopek

1

Očiščene račje prsi v ponvi na srednje močnem ognju počasi rožnato spečemo (8 do 10 minut). Ponve ne naoljimo, saj prsi med peko spustijo dovolj maščobe.

2

Pečene prsi odstavimo, skoraj vso maščobo odlijemo in v ponvi popražimo moko, da porumeni. Zalijemo z vinom in med mešanjem kuhamo toliko časa, da vino izpari. Zdaj prilijemo juho, premešamo in prevremo.

3

Jabolko olupimo in narežemo na majhne kocke. Na hitro jih prepražimo na maslu in jih dodamo v vinsko omako. Po potrebi solimo in popramo, nato dodamo sesekljane lističe sivke.

4

Na vroče servirne krožnike položimo praženi krompir (pazimo, da je blagega okusa) in priložimo na rezine narezano meso. Prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom in semeni granatnega jabolka, dodamo lističe melise in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.