© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljave račje prsi

Hrustljave račje prsi

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Entenbrust mit Bandnudeln und Pilzen

Sestavine

  • 2 kosa račjih prsi
  • sol
  • poper
  • poljubni rezanci ali pečen krompir za prilogo

Sestavine

  • 2 kosa račjih prsi
  • sol
  • poper
  • poljubni rezanci ali pečen krompir za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Račje prsi skrbno očistimo, hitro splaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Kožo in maščobo pod njo z ostrim nožem narežemo na rombe ali vzporedne črte in pri tem pazimo, da ne zarežemo v meso. To omogoča, da se del masti izcedi, ob tem pa dobimo hrustljavo kožo.

2

Račje prsi solimo in popramo. Veliko ponev segrejemo. Ko je dovolj vroča, vanjo položimo račje prsi s kožno stranjo navzdol in jih z lopatico pritisnemo ob dno. Pečemo jih na močnem ognju 2 minuti in sproti odstranjujemo maščobo, ki se izloča. To naredimo tako, da ponev nagnemo in z žlico odstranimo maščobo iz ponve. Maščoba bi se sicer zažgala, tako pa jo lahko uporabimo pri pripravi druge jedi.

3

Račje prsi nato preložimo v segreto pečico in pečemo še 8 minut s kožo navzdol, nato jih obrnemo in pečemo še nekaj minut. V notranjosti morajo biti rožnate, kar pomeni da mora biti notranja temperatura, če jo zmerimo s kuhinjskim termometrom, 65 °C.

4

Račje prsi postrežemo z poljubnimi rezanci ali pečenim krompirjem.

Priljubljeni recepti

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.

Enostavno

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.