
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave račje prsi
Hrustljave račje prsi

Sestavine
- 2 kosa račjih prsi
- sol
- poper
- poljubni rezanci ali pečen krompir za prilogo

Topel sendvič s sirom in čebulo, ki se mu ne boste mogli upreti
Sendvič s karamelizirano čebulo in sirom združuje bogat okus francoske čebulne juhe s hrustljavim kruhom. Je prava razkošna poslastica na hitro, ki je zavezela TikTok.

Pohane marele, kraljice jeseni na vašem krožniku
Pohane marele ali ocvrte dežnikarice, če smo bolj formalni, so z razlogom ena najbolj priljubljenih jesenskih jedi. Preizkusite naš recept in se naužijte okusov jeseni.

Popolno vlečeno testo za zavitek, baklavo ali burek
Odslej ne boste več imeli izgovorov: odkrivamo trike in zares podrobno popisane korake za domače vlečeno testo, ki je prožno, voljno in se pri raztezanju ne trga.
Sestavine
- 2 kosa račjih prsi
- sol
- poper
- poljubni rezanci ali pečen krompir za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Račje prsi skrbno očistimo, hitro splaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Kožo in maščobo pod njo z ostrim nožem narežemo na rombe ali vzporedne črte in pri tem pazimo, da ne zarežemo v meso. To omogoča, da se del masti izcedi, ob tem pa dobimo hrustljavo kožo.
Račje prsi solimo in popramo. Veliko ponev segrejemo. Ko je dovolj vroča, vanjo položimo račje prsi s kožno stranjo navzdol in jih z lopatico pritisnemo ob dno. Pečemo jih na močnem ognju 2 minuti in sproti odstranjujemo maščobo, ki se izloča. To naredimo tako, da ponev nagnemo in z žlico odstranimo maščobo iz ponve. Maščoba bi se sicer zažgala, tako pa jo lahko uporabimo pri pripravi druge jedi.
Račje prsi nato preložimo v segreto pečico in pečemo še 8 minut s kožo navzdol, nato jih obrnemo in pečemo še nekaj minut. V notranjosti morajo biti rožnate, kar pomeni da mora biti notranja temperatura, če jo zmerimo s kuhinjskim termometrom, 65 °C.
Račje prsi postrežemo z poljubnimi rezanci ali pečenim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bogata zeljnata solata s kandiranimi oreški
Bolonjska omaka
S to bolonjsko omako boste navdušili tudi najbolj izbirčne jedce!
Indijski mariniran piščanec iz Kerale
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom