© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni narastek s penastimi bomboni

Čokoladni narastek s penastimi bomboni

Čas priprave 1 h 25 min + hlajenje čez noč (po želji)
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI1306309@GFO_1110_JT_Desse

Sestavine

  • 140 g stopljenega masla
  • 375 g moke
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g sladkorja
  • 6 žlic kakava v prahu
  • 3,5 dl mleka
  • 3 jajca
  • 1 žlička vaniljeve arome

vrhnja plast

  • 450 g svetlega sladkorja muskovado
  • 7 žlic kakava v prahu
  • 2 veliki prgišči penastih bombonov
  • maslo za model
  • stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 140 g stopljenega masla
  • 375 g moke
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 175 g sladkorja
  • 6 žlic kakava v prahu
  • 3,5 dl mleka
  • 3 jajca
  • 1 žlička vaniljeve arome

vrhnja plast

  • 450 g svetlega sladkorja muskovado
  • 7 žlic kakava v prahu
  • 2 veliki prgišči penastih bombonov
  • maslo za model
  • stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Z maslom premažemo velik model (s prostornino 2 do 3 litre). Moko, sol, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in 6 žlic kakava v prahu stresemo v skledo. V drugi skledi zmešamo mleko, stopljeno maslo, jajca in vaniljo. Suhe in mokre sestavine premešamo in testo stresemo v model. (Če bomo sladico spekli pozneje, jo lahko pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za največ 24 ur.)

2

Pečico segrejemo na 180 °C in zavremo vodo. Če smo imeli sladico spravljeno v hladilniku, jo vzamemo ven in odkrijemo. Enakomerno jo potresemo s sladkorjem muskovado in kakavom ter prelijemo s 7 dl vrele vode.

3

Pečemo 35 do 45 minut, dokler sladica ne naraste, v sredini pa je čvrsta. Potresemo jo s penastimi bomboni in jo za nekaj 30-sekundnih intervalov vračamo nazaj v pečico. Penice se morajo samo začeti topiti. Postrežemo takoj – sladica je vroča! – s smetano ali sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.