Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni narastek s penastimi bomboni
Čokoladni narastek s penastimi bomboni
Sestavine
- 140 g stopljenega masla
- 375 g moke
- ½ žličke soli
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g sladkorja
- 6 žlic kakava v prahu
- 3,5 dl mleka
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
vrhnja plast
- 450 g svetlega sladkorja muskovado
- 7 žlic kakava v prahu
- 2 veliki prgišči penastih bombonov
- maslo za model
- stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 140 g stopljenega masla
- 375 g moke
- ½ žličke soli
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 175 g sladkorja
- 6 žlic kakava v prahu
- 3,5 dl mleka
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
vrhnja plast
- 450 g svetlega sladkorja muskovado
- 7 žlic kakava v prahu
- 2 veliki prgišči penastih bombonov
- maslo za model
- stepena sladka smetana ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Z maslom premažemo velik model (s prostornino 2 do 3 litre). Moko, sol, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in 6 žlic kakava v prahu stresemo v skledo. V drugi skledi zmešamo mleko, stopljeno maslo, jajca in vaniljo. Suhe in mokre sestavine premešamo in testo stresemo v model. (Če bomo sladico spekli pozneje, jo lahko pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za največ 24 ur.)
Pečico segrejemo na 180 °C in zavremo vodo. Če smo imeli sladico spravljeno v hladilniku, jo vzamemo ven in odkrijemo. Enakomerno jo potresemo s sladkorjem muskovado in kakavom ter prelijemo s 7 dl vrele vode.
Pečemo 35 do 45 minut, dokler sladica ne naraste, v sredini pa je čvrsta. Potresemo jo s penastimi bomboni in jo za nekaj 30-sekundnih intervalov vračamo nazaj v pečico. Penice se morajo samo začeti topiti. Postrežemo takoj – sladica je vroča! – s smetano ali sladoledom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano