© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljevi piškoti

Prebudite otroka v sebi

Mandljevi piškoti

Prebudite otroka v sebi

Čas priprave 50 min + počivanje testa + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 80–90 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_Mandelstangerln_12-12_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 70 g naribanih mandljev
  • 1 jajce
  • 1 beljak za premaz
  • mandljeve palčke ali nasekljani mandlji za posip

nadev

  • marelična ali ribezova marmelada

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 70 g naribanih mandljev
  • 1 jajce
  • 1 beljak za premaz
  • mandljeve palčke ali nasekljani mandlji za posip

nadev

  • marelična ali ribezova marmelada

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Postopek

1

Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; pustimo ga počivati pol ure. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in narežemo na pravokotne piškote.

2

Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Namažemo jih z beljakom, potresemo z mandljevimi palčkami ali nasekljanimi mandlji ter pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C približno 15 minut do zlato rumene barve. Ohlajene kekse namažemo z marmelado in sestavimo. Oba konca piškotov pomočimo v čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da v vodni kopeli stopimo čokolado in kokosovo maščobo ter gladko zmešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.