
Cimetove zvezdice
Diši po praznikih! Cimetove zvezdice ne smejo manjkati v nobeni škatli piškotov ...
Cimetove zvezdice
Diši po praznikih! Cimetove zvezdice ne smejo manjkati v nobeni škatli piškotov ...

Sestavine
- 2 beljaka iz velikih jajc
- 1 žlička limonovega soka
- naribana lupina 1 bio limone
- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g mletih mandljev
- 2 žlički mletega cimeta
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 beljaka iz velikih jajc
- 1 žlička limonovega soka
- naribana lupina 1 bio limone
- 200 g sladkorja v prahu
- 250 g mletih mandljev
- 2 žlički mletega cimeta
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. En večji ali dva manjša pekača obložimo s papirjem za peko. Beljaka damo v veliko skledo in ju z električnim mešalnikom penasto zmešamo. Dodamo limonov sok in mešanico stepemo v mehak sneg.
Med stepanjem počasi dodajamo sladkor v prahu in maso stepemo v čvrst sneg. Četrtino beljakove mase damo na stran in jo prihranimo za okras. Mandlje, cimet in limonovo lupinico damo v skledo z beljakovo maso in vse premešamo, da dobimo čvrsto in malce lepljivo testo.
List papirja za peko posujemo s sladkorjem v prahu in nanj položimo testo, ki ga prav tako poprašimo s sladkorjem v prahu. Testo pokrijemo z drugim kosom papirja za peko in razvaljamo na debelino 0,5 cm (papir za peko pri valjanju uporabimo zato, ker je testo precej lepljivo). Odstranimo zgornjo plast papirja in s 5-centimetrskim modelčkom v obliki zvezdice iz testa izrežemo čim več piškotov, ki jih položimo na pripravljeni pekač.
Vsako zvezdico po vsej površini rahlo premažemo z malo prihranjene beljakove mase. Po potrebi ji dodamo nekaj kapljic vode, da jo bomo laže mazali. Pekač damo v pečico in zvezdice pečemo 12 do 15 minut, da se beljakov premaz strdi, vendar ne porjavi. Piškote ohladimo, nato jih lahko v zaprti posodi hranimo do dva tedna.