
Snežene kepe s kakijevo kremo
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
Snežene kepe s kakijevo kremo
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- ščepec soli
- 5 dl mleka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- ščepec soli
- 5 dl mleka
Postopek
Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.
Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.
V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1 minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.
V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.
Francoska klasika
Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.