 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Snežene kepe s kakijevo kremo
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
Snežene kepe s kakijevo kremo
Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.
 
    Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- ščepec soli
- 5 dl mleka
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- ščepec soli
- 5 dl mleka
Postopek
Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.
Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.
V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1 minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.
V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.
Francoska klasika
Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.
Francoska klasika
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.
Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom
Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        