© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Snežene kepe s kakijevo kremo

Sestavine

  • 4 zreli kakiji
  • 4 beljaki
  • 4 žlice sladkorja
  • ščepec soli
  • 5 dl mleka

Sestavine

  • 4 zreli kakiji
  • 4 beljaki
  • 4 žlice sladkorja
  • ščepec soli
  • 5 dl mleka

Postopek

1

Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.

2

Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.

3

V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1   minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.

4

V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.

Francoska klasika

Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.

Francoska klasika

Priljubljeni recepti

Jajca s šampinjoni in ohrovtom

Malce drugačna jajca za krepak pozni zajtrk

10 min
Enostavno

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

30 min
Enostavno

Idrijski žlikrofi

Tradicionalni idrijski žlikrofi vam bodo odslej uspeli tudi doma

Srednje zahtevno

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

40 min
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.