© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kakijeva krostata

Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.

Kakijeva krostata

Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 krostata
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kaki-d-IMG_658700000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 450 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • sok in naribana lupinica 1 limone
  • kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • sok in naribana lupinica 1 limone
  • kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Vse sestavine, razen marmelade, zgnetemo v gladko testo. Če je testo pretrdo, mu dodamo nekaj kapljic vode. Del testa razvaljamo v velikosti pekača 30 x 40 cm, manjši del testa pa razvaljamo in narežemo na trakove. Pekač obložimo s testom in namažemo s kakijevo marmelado ali obložimo z rezinami kakija. Prekrijemo s testenimi trakovi tako, da dobimo mrežo. Pečemo 45 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.