Kaj boste skuhali danes?
Kakijeva krostata
Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.
Kakijeva krostata
Sladka kakijeva sladica, ki prija v jesenskih dneh.
Sestavine
- 450 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- sok in naribana lupinica 1 limone
- kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 450 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- sok in naribana lupinica 1 limone
- kakijeva marmelada ali 4 zreli kakiji
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Vse sestavine, razen marmelade, zgnetemo v gladko testo. Če je testo pretrdo, mu dodamo nekaj kapljic vode. Del testa razvaljamo v velikosti pekača 30 x 40 cm, manjši del testa pa razvaljamo in narežemo na trakove. Pekač obložimo s testom in namažemo s kakijevo marmelado ali obložimo z rezinami kakija. Prekrijemo s testenimi trakovi tako, da dobimo mrežo. Pečemo 45 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zajčja obara z lisičkami
Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.