© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos in črna leča s smetanovo omako

Jed z visoko vsebnostjo vlaknin in omega 3.

Losos in črna leča s smetanovo omako

Jed z visoko vsebnostjo vlaknin in omega 3.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Schwarze Linsen und Alpenlachs

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • 150 g črne leče
  • 1,5 dl chardonnayja ali drugega belega vina
  • 4 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • poper
  • 4 fileji lososa brez kože (po 16 dag)
  • morska sol
  • zeleni poper
  • oljčno olje za peko

smetanova omaka

  • sol
  • 1 dl sladke smetane
  • žlica kisle smetane
  • 2 žlici janeževega žganja
  • ščepec žafranovega praška
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 2 žlici masla
  • 150 g črne leče
  • 1,5 dl chardonnayja ali drugega belega vina
  • 4 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • poper
  • 4 fileji lososa brez kože (po 16 dag)
  • morska sol
  • zeleni poper
  • oljčno olje za peko

smetanova omaka

  • sol
  • 1 dl sladke smetane
  • žlica kisle smetane
  • 2 žlici janeževega žganja
  • ščepec žafranovega praška

Postopek

1

Šalotko olupimo, drobno narežemo in zarumenimo v kozici na vročem maslu. Dodamo lečo (ni je treba namakati) in zalijemo z belim vinom. Prilijemo zelenjavno juho, zavremo, potem pa počasi kuhljamo približno 20 minut. Po potrebi dolijemo še malo tekočine, da leča ohrani ustrezno gostoto; začinimo s soljo in poprom.

2

Zdaj pripravimo še ribe. V ponvi močno segrejemo oljčno olje. Fileje položimo s kožno stranjo na maščobo in jih, glede na debelino, pečemo 6 do 8 minut. Zadnji 2 minuti pečemo fileje tako, da jih pokrijemo z aluminijasto folijo; solimo in popramo jih tik pred postrežbo.

3

Za smetanovo omako obe vrsti smetane zavremo in povremo do ustrezne gostote. Vmešamo janeževo žganje in žafranov prašek ter po okusu solimo.

4

Lečo ponudimo s lososovimi fileji in pripravljeno smetanovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.