
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!

Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Postopek
Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.
V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.
Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.