Kaj boste skuhali danes?
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!
Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Postopek
Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.
V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.
Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bezgov sirup
Komplet za vročo čokolado
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.