© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha

Kumina ni le za kumarično solato!

Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha

Kumina ni le za kumarično solato!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smetanova juha s kumino in rezinami opecenega kruha

Sestavine

  • 5 dl kokošje juhe
  • 1 lovorov list
  • ½ žličke zmlete kumine
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • sol
  • poper
  • 4 rezine belega kruha
  • 1 žlička masla
  • 80 g drobno naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • mleta paprika in kuminova semena za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 dl kokošje juhe
  • 1 lovorov list
  • ½ žličke zmlete kumine
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • sol
  • poper
  • 4 rezine belega kruha
  • 1 žlička masla
  • 80 g drobno naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • mleta paprika in kuminova semena za posip

Postopek

1

Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.

2

V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.

3

Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.