
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!
Smetanova juha s kumino in rezinami opečenega kruha
Kumina ni le za kumarično solato!

Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 5 dl kokošje juhe
- 1 lovorov list
- ½ žličke zmlete kumine
- 2,5 dl kisle smetane
- 1 žlička jedilnega škroba
- sol
- poper
- 4 rezine belega kruha
- 1 žlička masla
- 80 g drobno naribanega parmezana
- 1 jajce
- mleta paprika in kuminova semena za posip
Postopek
Kokošjo juho zavremo z lovorom in mleto kumino. Kislo smetano zmešamo s jedilnim škrobom in z metlico za sneg vmešamo v juho. Začinimo jo s soljo in poprom, odstranimo lovorov list in prihranimo.
V ponvi razpustimo maslo in kruhove rezine na obeh straneh opečemo do zlato rumene barve. Dobro jih odcedimo na papirnatem prtiču. Parmezan zmešamo z jajcem, zmes porazdelimo po kruhovih rezinah in v pečici pod vročim zgornjim grelcem hrustljavo popečemo.
Juho ponovno zavremo, po okusu začinimo, nalijemo v globoke krožnike in okrasimo s kuminovimi semeni. Zraven ponudimo opečene kruhove rezine, ki jih rahlo potresemo z mleto papriko.