
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)
Postopek
Meso in kislo repo damo v večjo posodo, dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine, in postavimo na srednje močen ogenj.
Proseno kašo preberemo in operemo. Ko je repa na pol kuhana, dodamo kašo, olupljen česen, lovorov list, poprova zrna in sol ter počasi kuhamo toliko časa, da se repa, meso in kaša zmehčajo.
Čebuli olupimo, sesekljamo in ju skupaj z moko zarumenimo na masti. Dodamo rdečo papriko, zalijemo z malo mrzle vode in pustimo, da zavre. Prežganje dolijemo k repi in jo s tem zgostimo. Pustimo vreti 10 minut in po okusu dodatno solimo.
Bujto repo ponudimo kot samostojno jed, dodamo ji lahko nekaj kisle smetane.
Nasvet
Namesto s prežganjem lahko repo zgostimo tako, da umešamo smetano in moko. Bujto repo lahko skuhamo tudi s prekajenim mesom.