
Rdeča vinska juha
Praznična juha
Rdeča vinska juha
Praznična juha

Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni

Sladko svetovno prvenstvo: se boste prijavili?
V Trevisu, rojstnem kraju tiramisuja, bo kmalu potekalo svetovno prvenstvo v tiramisuju, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovali slaščičarji z vsega sveta.

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.
Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
Postopek
Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.
Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.