© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rdeča vinska juha

Praznična juha

Rdeča vinska juha

Praznična juha

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-IMG_60280000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 l rdečega vina
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec mletega cimeta
  • sol
  • 6 zelo svežih rumenjakov
  • 1 dl kisle smetane
  • limonova lupinica
  • 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 l rdečega vina
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec mletega cimeta
  • sol
  • 6 zelo svežih rumenjakov
  • 1 dl kisle smetane
  • limonova lupinica
  • 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni

Postopek

1

Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.

2

Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.