© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rdeča vinska juha

Praznična juha

Rdeča vinska juha

Praznična juha

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-IMG_60280000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 l rdečega vina
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec mletega cimeta
  • sol
  • 6 zelo svežih rumenjakov
  • 1 dl kisle smetane
  • limonova lupinica
  • 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni

Sestavine

  • 1 l rdečega vina
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec mletega cimeta
  • sol
  • 6 zelo svežih rumenjakov
  • 1 dl kisle smetane
  • limonova lupinica
  • 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni

Postopek

1

Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.

2

Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.

Priljubljeni recepti

Račje prsi na način »reverse sear«

Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali še više.

Srednje zahtevno

Pita s hruškami in robidnicami

Pita, ki se prileže po jesenskem nedeljskem kosilu

50 min
Enostavno

Ohrovtova enolončnica s krvavicami

Ohrovt in krvavice bodo v tej kombinaciji prepričali vse dvomljivce.

Enostavno

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.