
Kaj boste skuhali danes?
Rdeča vinska juha
Praznična juha
Rdeča vinska juha
Praznična juha

Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni

Okusna pita, ki jo pripravite brez kompliciranja in vedno uspe
Ko iščete idejo za hitro, a hranljivo kosilo, je zelenjavna pita recept, ki vas ne bo razočaral.

Trije preizkušeni načini za peko kostanja
Preizkusili smo najboljše načine za peko kostanja: na žerjavici, na štedilniku in v pečici.

Gratinirano z ljubeznijo: posuj s sirom in daj v pečico
Marsikatera jed postane še boljša, če jo posujemo s sirom in na hitro popečemo v pečici, da se povrhu naredi hrustljava skorjica.
Sestavine
- 1 l rdečega vina
- 50 g masla
- 50 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- sol
- 6 zelo svežih rumenjakov
- 1 dl kisle smetane
- limonova lupinica
- 12 rezin polnozrnatega kruha s semeni
Postopek
Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo moko in jo rjavo prepražimo, zalijemo z vrelim vinom, solimo, začinimo z mletim cimetom in na blagem ognju kuhamo 10 minut. Medtem opečemo rezine kruha.
Juho precedimo, jo dosolimo in, če je prekisla, dodamo še malo sladkorja. Nalijemo jo v 6 krožnikov in v vsakega vstavimo še po en rumenjak. Kislo smetano dobro premešamo in jo vlijemo v papirnato brizgalno vrečko ter vsak rumenjak dekorativno obrizgamo. Juho potresemo z nastrgano limonovo lupinico in jo ponudimo z rezinami opečenega kruha.