© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznična juha

Praznična juha je polna okusov, saj recept vključuje več vrst mesa in poseben začimbni prevretek.

Praznična juha

Praznična juha je polna okusov, saj recept vključuje več vrst mesa in poseben začimbni prevretek.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kirchtagsuppe

Sestavine

  • 200 g jagnjetine (pleče ali vratina)
  • 200 g govedine (od plečeta)
  • ¼ piščanca za juho (brez kosti)
  • 400 g govejih kosti
  • 1 žlička soli
  • 50 g grobo narezanega pora
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 1 liter vode

začimbni prevretek

  • 5 dl vode
  • 5 poprovih zrn
  • 5 nageljnovih žbic
  • nekaj žafranovih nitk
  • 2 lističa žajblja
  • malo luštreka, ingverja, bazilike, pehtrana in timijana

za povezavo juhe

  • 1,25 dl kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g jagnjetine (pleče ali vratina)
  • 200 g govedine (od plečeta)
  • ¼ piščanca za juho (brez kosti)
  • 400 g govejih kosti
  • 1 žlička soli
  • 50 g grobo narezanega pora
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 1 liter vode

začimbni prevretek

  • 5 dl vode
  • 5 poprovih zrn
  • 5 nageljnovih žbic
  • nekaj žafranovih nitk
  • 2 lističa žajblja
  • malo luštreka, ingverja, bazilike, pehtrana in timijana

za povezavo juhe

  • 1,25 dl kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica moke

Postopek

1

V hladni vodi pristavimo meso, kosti in zelenjavo (por in peteršilj) ter počasi kuhamo. V drugi kozici, prav tako v hladni vodi, pristavimo začimbe. Rahlo kuhljamo tri četrt ure, nato prevretek odcedimo. Ko je meso kuhano, ga narežemo na drobne kocke.

2

Odcejeni juhi dolijemo začimbni prevretek in zavremo. V posodici gladko zmešamo kislo smetano z dvema rumenjakoma in moko ter vmešamo v vrelo juho. Dodamo narezano meso, juho po okusu začinimo in nalijemo v globoke krožnike. Juha mora imeti rahlo kiselkast okus.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.