Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Sestavine
- 300 g kavnega sladoleda
- 300 g vaniljevega sladoleda
- 1 žlica rastlinskega olja za model
- 300 g temne čokolade
- 50 g kokosovega olja
- 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 300 g kavnega sladoleda
- 300 g vaniljevega sladoleda
- 1 žlica rastlinskega olja za model
- 300 g temne čokolade
- 50 g kokosovega olja
- 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic
Postopek
Oba okusa sladoleda nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, da se malce zmehčata. Podolgovat model s prostornino 1,2 litra premažemo z rastlinskim oljem in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Čokolado grobo nasekljamo. 250 g je damo v nepregorno skledico, dodamo kokosovo olje in postavimo na kozico, v kateri zelo nežno vre voda. Segrevamo in mešamo, da se stopi, nato pustimo, da se nekoliko ohladi.
V model naložimo polovico kavnega sladoleda in zgladimo površino. Zdaj delamo hitro. Na kavni sladoled brž razporedimo četrtino stopljene čokolade, nato pa polovico vaniljevega sladoleda in še četrtino čokolade. Ponovimo s preostalo čokolado in sladoledoma, pri čemer zaključimo s plastjo čokolade. Ohlapno pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo vsaj za 2 uri, še bolje pa čez noč.
V nepregorni skledici nad nežno vrelo vodo stopimo preostalih 50 g čokolade. Terino dvignemo iz modela in jo zvrnemo na pladenj. Pokapamo jo s stopljeno čokolado in obložimo z zdrobljenimi hrustljavimi kroglicami. Narežemo jo na debele rezine in postrežemo.
Nasvet
Kavni sladoled lahko nadomestimo z lešnikovim ali čokoladnim – ta bo tudi bolj všeč otrokom, ki jim okus po kavi po navadi ni najbolj pri srcu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji medaljoni s krompirjem in kolerabico
Teletina je kakor nalašč za nedeljsko kosilo. Da ne bo vedno samo krompir, naj jo spremlja še zelena kolerabica.
Pečene paprike v solati
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!