© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

Čas priprave 25 min + vsaj 2 uri za zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 300 g kavnega sladoleda
  • 300 g vaniljevega sladoleda
  • 1 žlica rastlinskega olja za model
  • 300 g temne čokolade
  • 50 g kokosovega olja
  • 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic

Sestavine

  • 300 g kavnega sladoleda
  • 300 g vaniljevega sladoleda
  • 1 žlica rastlinskega olja za model
  • 300 g temne čokolade
  • 50 g kokosovega olja
  • 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic

Postopek

1

Oba okusa sladoleda nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, da se malce zmehčata. Podolgovat model s prostornino 1,2 litra premažemo z rastlinskim oljem in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Čokolado grobo nasekljamo. 250 g je damo v nepregorno skledico, dodamo kokosovo olje in postavimo na kozico, v kateri zelo nežno vre voda. Segrevamo in mešamo, da se stopi, nato pustimo, da se nekoliko ohladi.

2

V model naložimo polovico kavnega sladoleda in zgladimo površino. Zdaj delamo hitro. Na kavni sladoled brž razporedimo četrtino stopljene čokolade, nato pa polovico vaniljevega sladoleda in še četrtino čokolade. Ponovimo s preostalo čokolado in sladoledoma, pri čemer zaključimo s plastjo čokolade. Ohlapno pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo vsaj za 2 uri, še bolje pa čez noč.

3

V nepregorni skledici nad nežno vrelo vodo stopimo preostalih 50 g čokolade. Terino dvignemo iz modela in jo zvrnemo na pladenj. Pokapamo jo s stopljeno čokolado in obložimo z zdrobljenimi hrustljavimi kroglicami. Narežemo jo na debele rezine in postrežemo.

Nasvet

Kavni sladoled lahko nadomestimo z lešnikovim ali čokoladnim – ta bo tudi bolj všeč otrokom, ki jim okus po kavi po navadi ni najbolj pri srcu.

Priljubljeni recepti

Goveji file z omako iz rdečega vina

1 h 50 min
Srednje zahtevno

Snežene kepe s kakijevo kremo

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

Enostavno

Gobov narastek s testeninami

Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.