
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.
Sladoledna terina
Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

Sestavine
- 300 g kavnega sladoleda
- 300 g vaniljevega sladoleda
- 1 žlica rastlinskega olja za model
- 300 g temne čokolade
- 50 g kokosovega olja
- 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic

Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.

6 najboljših receptov z jurčki, ki jih morate preizkusiti
Jurčki še niso rekli zadnje besede, zato smo hitro pobrskali za novimi recepti, ki bodo hitro postali vaši najljubši.

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami
Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...
Sestavine
- 300 g kavnega sladoleda
- 300 g vaniljevega sladoleda
- 1 žlica rastlinskega olja za model
- 300 g temne čokolade
- 50 g kokosovega olja
- 50 g hrustljavih čokoladnih kroglic
Postopek
Oba okusa sladoleda nekaj minut pustimo na sobni temperaturi, da se malce zmehčata. Podolgovat model s prostornino 1,2 litra premažemo z rastlinskim oljem in obložimo s prozorno kuhinjsko folijo. Čokolado grobo nasekljamo. 250 g je damo v nepregorno skledico, dodamo kokosovo olje in postavimo na kozico, v kateri zelo nežno vre voda. Segrevamo in mešamo, da se stopi, nato pustimo, da se nekoliko ohladi.
V model naložimo polovico kavnega sladoleda in zgladimo površino. Zdaj delamo hitro. Na kavni sladoled brž razporedimo četrtino stopljene čokolade, nato pa polovico vaniljevega sladoleda in še četrtino čokolade. Ponovimo s preostalo čokolado in sladoledoma, pri čemer zaključimo s plastjo čokolade. Ohlapno pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo vsaj za 2 uri, še bolje pa čez noč.
V nepregorni skledici nad nežno vrelo vodo stopimo preostalih 50 g čokolade. Terino dvignemo iz modela in jo zvrnemo na pladenj. Pokapamo jo s stopljeno čokolado in obložimo z zdrobljenimi hrustljavimi kroglicami. Narežemo jo na debele rezine in postrežemo.
Nasvet
Kavni sladoled lahko nadomestimo z lešnikovim ali čokoladnim – ta bo tudi bolj všeč otrokom, ki jim okus po kavi po navadi ni najbolj pri srcu.