Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 1,3 dl sladke smetane
- 100 g temne čokolade
- 2 dl mleka
- 85 g hrustljavega arašidovega masla
- 4 hrustljavi piškoti
- 50 g slanih praženih arašidov
- 6 velik kepic vaniljevega sladoleda
- 6 velikih kepic čokoladnega sladoleda
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Ideje za hitra in lahka kosila med tednom, ki vas bodo navdušile
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 1,3 dl sladke smetane
- 100 g temne čokolade
- 2 dl mleka
- 85 g hrustljavega arašidovega masla
- 4 hrustljavi piškoti
- 50 g slanih praženih arašidov
- 6 velik kepic vaniljevega sladoleda
- 6 velikih kepic čokoladnega sladoleda
Postopek
Iz sladkorja in sladke smetane pripravimo karamel. Sladkor stresemo v kozico z debelim dnom, primešamo 2 žlici vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi in karamelizira. Vzamemo z ognja in previdno vmešamo smetano. Karamel nekoliko ohladimo.
Čokolado nasekljamo na koščke, nato jo v majhni kozici skupaj z 1 dl mleka rahlo stopimo in mešamo, da dobimo kremo. V kozico s karamelom dodamo arašidovo maslo in preostalo mleko. Tudi to stopimo in mešamo, da zmes postane kremasta. Odstavimo in ohladimo.
Kremi premešamo, da ju zrahljamo. Piškote zdrobimo na koščke ter nasekljamo arašide. Pripravimo 6 kozarcev, v katerih postrežemo sladico. Najprej damo vanje obe omaki, nato piškote, arašide in na vrhu sladoled. Takoj postrežemo.
Nasvet
Karamel lahko pripravimo tudi tako, da v malo mleka počasi stopimo 250 g mehkih karamelnih bombonov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kovač v pečici s krompirjem in koromačem po dofi neško ter zeleno omako
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Avokadova čokoladna torta brez glutena
Ožgana hobotnica s čilijevo-limetino omako romesco
Ožgana hobotnica za posebne priložnosti