© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladoled iz creme fraiche

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome

Postopek

1

Mleko, sladkor, crème fraîche, limonovo lupino in vaniljevo aromo stepemo, nato pustimo stati 10 minut, da se sladkor stopi.

2

Maso damo v strojček za sladoled in jo mešamo po navodilih proizvajalca, nato jo zamrznemo. Če strojčka nimamo, maso za 1 uro zamrznemo, nato jo dobro premešamo in spet za 1 uro zamrznemo. Postopek ponovimo trikrat ali štirikrat, da dobimo pravo gostoto.

Nasvet

Crème fraîche vsebuje precej več maščobe (do 45 %) kot kisla smetana in je bogatejšega in manj kislega okusa. Sladoled s kislo smetano bo torej lažji in bolj svežega okusa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.