© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladoled iz creme fraiche

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome

Postopek

1

Mleko, sladkor, crème fraîche, limonovo lupino in vaniljevo aromo stepemo, nato pustimo stati 10 minut, da se sladkor stopi.

2

Maso damo v strojček za sladoled in jo mešamo po navodilih proizvajalca, nato jo zamrznemo. Če strojčka nimamo, maso za 1 uro zamrznemo, nato jo dobro premešamo in spet za 1 uro zamrznemo. Postopek ponovimo trikrat ali štirikrat, da dobimo pravo gostoto.

Nasvet

Crème fraîche vsebuje precej več maščobe (do 45 %) kot kisla smetana in je bogatejšega in manj kislega okusa. Sladoled s kislo smetano bo torej lažji in bolj svežega okusa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.