© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Sladoled iz crème fraîche

Diši po limoni in vanilji

Čas priprave 20 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladoled iz creme fraiche

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome

Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome

Postopek

1

Mleko, sladkor, crème fraîche, limonovo lupino in vaniljevo aromo stepemo, nato pustimo stati 10 minut, da se sladkor stopi.

2

Maso damo v strojček za sladoled in jo mešamo po navodilih proizvajalca, nato jo zamrznemo. Če strojčka nimamo, maso za 1 uro zamrznemo, nato jo dobro premešamo in spet za 1 uro zamrznemo. Postopek ponovimo trikrat ali štirikrat, da dobimo pravo gostoto.

Nasvet

Crème fraîche vsebuje precej več maščobe (do 45 %) kot kisla smetana in je bogatejšega in manj kislega okusa. Sladoled s kislo smetano bo torej lažji in bolj svežega okusa.

Priljubljeni recepti

Skutna pita s kakijem

Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.

55 min
Enostavno

Preprosti vaniljevi kolački

Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.