© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen krompir s stročjim fižolom v ponvi

Pečen krompir s stročjim fižolom v ponvi

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinske-zarebrnice_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 800 g krompirja mokaste sorte
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sončničnega olja
  • morska sol
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 800 g krompirja mokaste sorte
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sončničnega olja
  • morska sol
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

Postopek

1

Olupljen krompir narežemo na debele rezine, stročji fižol očistimo, čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi česen.

2

Pristavimo lonec vode in jo zavremo. Dodamo krompir in počasi kuhamo 10  do 15 minut, da se malo zmehča, nato ga odcedimo in solimo. Medtem v drugem loncu vode kuhamo stročji fižol 3 minute, nato ga odlijemo in oplaknemo.

3

V veliki teflonski ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo 20 minut, medtem ga občasno obrnemo, da je skoz in skoz pečen in se zlato rjavo obarva. V zadnji minuti primešamo stročji fižol, da se pogreje.

4

Krompir in fižol s penovko poberemo iz olja in preložimo na kuhinjski papir, da se razmasti. Ko se olje v ponvi malo ohladi, ga večino odlijemo, v preostanek pa dodamo česen in čili ter na kratko popražimo, da se zmehčata. Krompir in fižol posujemo s česnom, čilijem in sesekljanim koriandrom ali peteršiljem, nato takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.