© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen krompir s stročjim fižolom v ponvi

Pečen krompir s stročjim fižolom v ponvi

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinske-zarebrnice_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 800 g krompirja mokaste sorte
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sončničnega olja
  • morska sol
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

Sestavine

  • 800 g krompirja mokaste sorte
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sončničnega olja
  • morska sol
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

Postopek

1

Olupljen krompir narežemo na debele rezine, stročji fižol očistimo, čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi česen.

2

Pristavimo lonec vode in jo zavremo. Dodamo krompir in počasi kuhamo 10  do 15 minut, da se malo zmehča, nato ga odcedimo in solimo. Medtem v drugem loncu vode kuhamo stročji fižol 3 minute, nato ga odlijemo in oplaknemo.

3

V veliki teflonski ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo 20 minut, medtem ga občasno obrnemo, da je skoz in skoz pečen in se zlato rjavo obarva. V zadnji minuti primešamo stročji fižol, da se pogreje.

4

Krompir in fižol s penovko poberemo iz olja in preložimo na kuhinjski papir, da se razmasti. Ko se olje v ponvi malo ohladi, ga večino odlijemo, v preostanek pa dodamo česen in čili ter na kratko popražimo, da se zmehčata. Krompir in fižol posujemo s česnom, čilijem in sesekljanim koriandrom ali peteršiljem, nato takoj ponudimo.

Priljubljeni recepti

Čokoladna torta s karamelno-masleno kremo

Imenitna torta za rojstni dan in druge posebne priložnosti, lično okrašena z rozetami iz čokoladne kreme

2 h
Srednje zahtevno

Špageti z lečnim ragujem

Bolonjska omaka po vegetarijansko

1 h 30 min
Enostavno

Pica s pestom, jajčevci in kozjim sirom

Spečemo jo v pečici ali na žaru

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.