© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava solata s cilijevim prelivom

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Postopek

1

S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.

2

Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.