© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava solata s cilijevim prelivom

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Postopek

1

S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.

2

Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.