© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljava solata s cilijevim prelivom

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Sestavine

preliv

  • lupina in sok 2 limon
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 stroka česna
  • 1 zelen čili
  • veliko prgišče peteršiljevih listov
  • veliko prgišče koriandrovih listov
  • sol
  • poper

solata

  • 2 glavici romanske solate
  • 2 avokada
  • ½ kumare
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • šopek mlade čebulice

Postopek

1

S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.

2

Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.

Priljubljeni recepti

»Leskovački uštipak«

Klasični uštipak s kajmakom bo vedno znova navdušil vaše goste

Enostavno

Lečna solata z bučo in češnjevim paradižnikom

Leča in buča sta dober ter zdrav par

40 min
Enostavno

Skutna torta z mandarinami

Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino

1 h 45 min
Enostavno

Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju

Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.