
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Hrustljava solata s čilijevim prelivom

Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
preliv
- lupina in sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 stroka česna
- 1 zelen čili
- veliko prgišče peteršiljevih listov
- veliko prgišče koriandrovih listov
- sol
- poper
solata
- 2 glavici romanske solate
- 2 avokada
- ½ kumare
- 2 zeleni papriki
- 2 stebli zelene
- šopek mlade čebulice
Postopek
S paličnim mešalnikom ali v majhnem multipraktiku zmeljemo vse sestavine za preliv. Solimo in popramo po okusu.
Zeleno in mlado čebulico diagonalno narežemo na tanke rezine, kumaro na kose, papriki očistimo in narežemo, solato operemo in narežemo, avokadoma odstranimo koščico in lupino ter ju narežemo na majhne kocke. Vse sestavine damo v veliko skledo, pokapamo s prelivom in premešamo.