
Pikantne perutničke
Pikantne perutničke

Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Piščančje perutničke, pinjenec in ½ žličke soli damo v skledo in pomešamo, pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 200 °C. Vse sestavine za začimbno mešanico damo v drugo veliko skledo in jih dobro zmešamo. Perutničke vzamemo iz hladilnika in jih vsako posebej povaljamo v začimbni mešanici. Ko so enakomerno obdane z začimbami, jih odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 minut. Medtem zmešamo sestavine za glazuro.
Ko so perutničke rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice in obilno premažemo z glazuro. Temperaturo znižamo na 180 °C in perutničke vrnemo v pečico za 15 minut, da glazura postane lepljiva in začne karamelizirati. Vzamemo jih iz pečice in pustimo kakšno minuto počivati. Po želji zraven postrežemo pomako iz sira z modro plesnijo.
Nasvet
Recept za pomako iz sira z modro plesnijo najdete na tej povezavi.