© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantne perutničke

Pikantne perutničke

Čas priprave 1 h 20 min + mariniranje čez noč
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 kot predjed ali za 2 kot glavna jed
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pikantne_perutnicke_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 12 velikih piščančjih perutničk
  • 2,8 dl pinjenca
  • sol

začimbna mešanica

  • 75 g koruznega škroba
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 žlička suhe bazilike
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhega žajblja
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 2 žlički česna v prahu
  • 2 žlički čebule v prahu
  • ščep soli
  • ½ žličke mletega belega popra

glazura

  • 100 g medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 3 žlice kečapa
  • 1 dl čilijeve omake sriracha
  • pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 12 velikih piščančjih perutničk
  • 2,8 dl pinjenca
  • sol

začimbna mešanica

  • 75 g koruznega škroba
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 žlička suhe bazilike
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhega žajblja
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 2 žlički česna v prahu
  • 2 žlički čebule v prahu
  • ščep soli
  • ½ žličke mletega belega popra

glazura

  • 100 g medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 3 žlice kečapa
  • 1 dl čilijeve omake sriracha
  • pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Piščančje perutničke, pinjenec in ½ žličke soli damo v skledo in pomešamo, pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Vse sestavine za začimbno mešanico damo v drugo veliko skledo in jih dobro zmešamo. Perutničke vzamemo iz hladilnika in jih vsako posebej povaljamo v začimbni mešanici. Ko so enakomerno obdane z začimbami, jih odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 minut. Medtem zmešamo sestavine za glazuro.

3

Ko so perutničke rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice in obilno premažemo z glazuro. Temperaturo znižamo na 180 °C in perutničke vrnemo v pečico za 15 minut, da glazura postane lepljiva in začne karamelizirati. Vzamemo jih iz pečice in pustimo kakšno minuto počivati. Po želji zraven postrežemo pomako iz sira z modro plesnijo.

Nasvet

Recept za pomako iz sira z modro plesnijo najdete na tej povezavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.