
Kaj boste skuhali danes?
Pikantne perutničke
Pikantne perutničke

Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Piščančje perutničke, pinjenec in ½ žličke soli damo v skledo in pomešamo, pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 200 °C. Vse sestavine za začimbno mešanico damo v drugo veliko skledo in jih dobro zmešamo. Perutničke vzamemo iz hladilnika in jih vsako posebej povaljamo v začimbni mešanici. Ko so enakomerno obdane z začimbami, jih odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 minut. Medtem zmešamo sestavine za glazuro.
Ko so perutničke rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice in obilno premažemo z glazuro. Temperaturo znižamo na 180 °C in perutničke vrnemo v pečico za 15 minut, da glazura postane lepljiva in začne karamelizirati. Vzamemo jih iz pečice in pustimo kakšno minuto počivati. Po želji zraven postrežemo pomako iz sira z modro plesnijo.
Nasvet
Recept za pomako iz sira z modro plesnijo najdete na tej povezavi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
V ponvi pečene račje prsi s kremnim ohrovtom, kostanjem in karamelizirano hruško
Pečene račje prsi jesenskih okusov
Smrečica iz listnatega testa
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.