Kaj boste skuhali danes?
Pikantne perutničke
Pikantne perutničke
Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 12 velikih piščančjih perutničk
- 2,8 dl pinjenca
- sol
začimbna mešanica
- 75 g koruznega škroba
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička suhe bazilike
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhega žajblja
- 2 žlički čilija v prahu
- 2 žlički česna v prahu
- 2 žlički čebule v prahu
- ščep soli
- ½ žličke mletega belega popra
glazura
- 100 g medu
- 1 žlica sojine omake
- 3 žlice kečapa
- 1 dl čilijeve omake sriracha
- pomaka iz sira z modro plesnijo, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Piščančje perutničke, pinjenec in ½ žličke soli damo v skledo in pomešamo, pokrijemo in čez noč mariniramo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 200 °C. Vse sestavine za začimbno mešanico damo v drugo veliko skledo in jih dobro zmešamo. Perutničke vzamemo iz hladilnika in jih vsako posebej povaljamo v začimbni mešanici. Ko so enakomerno obdane z začimbami, jih odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 35 minut. Medtem zmešamo sestavine za glazuro.
Ko so perutničke rjavo zapečene, jih vzamemo iz pečice in obilno premažemo z glazuro. Temperaturo znižamo na 180 °C in perutničke vrnemo v pečico za 15 minut, da glazura postane lepljiva in začne karamelizirati. Vzamemo jih iz pečice in pustimo kakšno minuto počivati. Po želji zraven postrežemo pomako iz sira z modro plesnijo.
Nasvet
Recept za pomako iz sira z modro plesnijo najdete na tej povezavi.