
Praznična torta z brusnicami
Praznična torta z brusnicami

Sestavine
biskvit
- 6 dag sladkorja v prahu
- 6 jajc
- 1 dl olja
- nastrgana lupina 1 limone
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 6 dag kristalnega sladkorja
- 15 dag moke
nadev
- 4 listi želatine
- 50 dag skute (20 %)
- sok 1 limone
- 20 dag sladkorja v prahu
- 2,5 dl sladke smetane
- 15 dag suhih brusnic
za okras
- naribani orehi
- orehova jedrca
- brusnice
- čokoladne zvezdice

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
biskvit
- 6 dag sladkorja v prahu
- 6 jajc
- 1 dl olja
- nastrgana lupina 1 limone
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 6 dag kristalnega sladkorja
- 15 dag moke
nadev
- 4 listi želatine
- 50 dag skute (20 %)
- sok 1 limone
- 20 dag sladkorja v prahu
- 2,5 dl sladke smetane
- 15 dag suhih brusnic
za okras
- naribani orehi
- orehova jedrca
- brusnice
- čokoladne zvezdice
Postopek
Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto zmešamo z oljem in sladkorjem v prahu. Dodamo limonino lupinico in vaniljin sladkor. Beljake stepemo s kristalnim sladkorjem v trd sneg. Rumenjakovo maso dodamo k snegu, na vse skupaj presejemo moko in s kuhalnico previdno zmešamo.
Tortni obroč ovijemo s papirjem za peko tako, da naredimo papirnato dno. Obroč položimo na pekač in napolnimo s pripravljeno maso. Površino testa lepo poravnamo, potem pa pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno štirideset minut. Pečeno tortno podlago vzamemo iz pečice, jo zvrnemo na delovno površino in pustimo, da se ohladi.
Želatino namočimo v hladni vodi. V skledi gladko zmešamo skuto z limonovim sokom in sladkorjem v prahu. Sladko smetano rahlo stepemo in jo z brusnicami vmešamo v skutno maso. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in prav tako vmešamo v skutno maso.
Papir za peko odstranimo in tortno podlago vzamemo iz obroča; dvakrat jo prečno prerežemo. Oblate namažemo s kremo in jih sestavimo. Tudi obod in površino torte namažemo s kremo. Po obodu jo potresemo z naribanimi orehi, okrasimo pa z orehovimi jedrci, brusnicami in čokoladnimi zvezdicami.
Torto postavimo za tri ure v hladilnik; šele nato jo narežemo in ponudimo.