
Kaj boste skuhali danes?
Hobotnica v solati po mediteransko
Hobotnica v solati po mediteransko

Sestavine
- 1 kg težka hobotnica
- 4 krompirji
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- izkoščičene črne olive ali taggiasche
- kapre v soli
- bazilika
- zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj …)
- vinski kis
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 kg težka hobotnica
- 4 krompirji
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- izkoščičene črne olive ali taggiasche
- kapre v soli
- bazilika
- zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj …)
- vinski kis
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper
Postopek
Krompir v lupini kuhamo v vreli vodi približno 40 minut, ga odcedimo in ohladimo.
Hobotnico damo v lonec z zeliščnim šopkom in tesno pokrito brez vode kuhamo približno 1 uro. Lonec pokrijemo in zatesnimo z aluminijasto folijo, da med kuhanjem ne uhaja vlaga, šele nato namestimo pokrovko: tako voda, ki jo spusti hobotnica, zmehča njeno meso.
Medtem pripravimo preostale sestavine za solato. Paradižnik in čebulo narežemo na koščke ter damo v veliko solatno skledo. Kapre oplaknemo, olive grobo narežemo in oboje dodamo v skledo. Krompir olupimo, narežemo na kose in jih priložimo k preostalim sestavinam.
Hobotnici odstranimo sluzasto kožo pod lovkami in jo narežemo na koščke. Damo jo v skledo, okrasimo z grobo nasekljanimi bazilikinimi listi in začinimo z oljem, soljo, poprom in kisom.