Kaj boste skuhali danes?
Hobotnica v solati po mediteransko
Hobotnica v solati po mediteransko
Sestavine
- 1 kg težka hobotnica
- 4 krompirji
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- izkoščičene črne olive ali taggiasche
- kapre v soli
- bazilika
- zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj …)
- vinski kis
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 1 kg težka hobotnica
- 4 krompirji
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- izkoščičene črne olive ali taggiasche
- kapre v soli
- bazilika
- zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj …)
- vinski kis
- ekstra deviško oljčno olje
- sol in poper
Postopek
Krompir v lupini kuhamo v vreli vodi približno 40 minut, ga odcedimo in ohladimo.
Hobotnico damo v lonec z zeliščnim šopkom in tesno pokrito brez vode kuhamo približno 1 uro. Lonec pokrijemo in zatesnimo z aluminijasto folijo, da med kuhanjem ne uhaja vlaga, šele nato namestimo pokrovko: tako voda, ki jo spusti hobotnica, zmehča njeno meso.
Medtem pripravimo preostale sestavine za solato. Paradižnik in čebulo narežemo na koščke ter damo v veliko solatno skledo. Kapre oplaknemo, olive grobo narežemo in oboje dodamo v skledo. Krompir olupimo, narežemo na kose in jih priložimo k preostalim sestavinam.
Hobotnici odstranimo sluzasto kožo pod lovkami in jo narežemo na koščke. Damo jo v skledo, okrasimo z grobo nasekljanimi bazilikinimi listi in začinimo z oljem, soljo, poprom in kisom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s fižolom, jajci in hrustljavimi drobtinami
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Medena pita z maskarponejem in grškim jogurtom
Pivski kis
Bi iz najljubšega piva pripravili kis? S fermentacijo se lahko tudi pivo čarobno spremeni v prav poseben kis.