© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hobotnica v solati po mediteransko

Hobotnica v solati po mediteransko

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hobotnica v solati po mediteransko

Sestavine

  • 1 kg težka hobotnica
  • 4 krompirji
  • 4 paradižniki
  • 1 rdeča čebula
  • izkoščičene črne olive ali taggiasche
  • kapre v soli
  • bazilika
  • zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj  …)
  • vinski kis
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg težka hobotnica
  • 4 krompirji
  • 4 paradižniki
  • 1 rdeča čebula
  • izkoščičene črne olive ali taggiasche
  • kapre v soli
  • bazilika
  • zeliščni šopek (lovor, timijan, peteršilj  …)
  • vinski kis
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

Postopek

1

Krompir v lupini kuhamo v vreli vodi približno 40 minut, ga odcedimo in ohladimo.

2

Hobotnico damo v lonec z zeliščnim šopkom in tesno pokrito brez vode kuhamo približno 1 uro. Lonec pokrijemo in zatesnimo z aluminijasto folijo, da med kuhanjem ne uhaja vlaga, šele nato namestimo pokrovko: tako voda, ki jo spusti hobotnica, zmehča njeno meso.

3

Medtem pripravimo preostale sestavine za solato. Paradižnik in čebulo narežemo na koščke ter damo v veliko solatno skledo. Kapre oplaknemo, olive grobo narežemo in oboje dodamo v skledo. Krompir olupimo, narežemo na kose in jih priložimo k preostalim sestavinam.

4

Hobotnici odstranimo sluzasto kožo pod lovkami in jo narežemo na koščke. Damo jo v skledo, okrasimo z grobo nasekljanimi bazilikinimi listi in začinimo z oljem, soljo, poprom in kisom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.