Kaj boste skuhali danes?
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom kakih 5 minut stepamo maslo in sladkor, da nastane rahla, svetla mešanica. Dodamo vaniljevo aromo in jo temeljito vmešamo.
Dodamo presejano moko, škrob in pecilni prašek ter jih vmešamo z lopatico, da nastane enotno, malce lepljivo testo. Z žlico ga nadevamo v vrečko za brizganje z velikim nastavkom zvezdaste oblike. Če vse testo ne gre v vrečko, postopek ponovimo.
Na pekača nabrizgamo piškote, dolge 10 cm in široke 1,5 cm; med njimi naj bo 3 cm prostora. Pečemo jih 8 do 10 minut in sredi peke zamenjamo položaj pekačev. Pečeni piškoti naj bodo bledo rumeni. Nekaj minut jih pustimo, da se ohlajajo na pekačih, nato jih prenesemo na kuhinjsko mrežico.
Obe čokoladi razlomimo na koščke. Vsako posebej stopimo v skledici nad kozico z vodo, ki narahlo vre (pazimo, da se dno skledice ne dotika vode) ali v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih, ko približno na vsakih 15 sekund premešamo. En konec piškotov pomočimo v mlečno, drugega pa v belo čokolado. Preden postrežemo, jih pustimo na papirju za peko, da se čokoladni obliv strdi.
Nasveta
Temna čokolada namesto mlečne
V tem receptu smo uporabili mlečno čokolado, vendar jo lahko zamenjamo s temno, zlasti za odraslejše jedce.
Pravilna tehnika
Skrivnost odličnega maslenega testa v tem receptu je, da vmešamo suhe sestavine zelo narahlo in obenem hitro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.