
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade

Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom kakih 5 minut stepamo maslo in sladkor, da nastane rahla, svetla mešanica. Dodamo vaniljevo aromo in jo temeljito vmešamo.
Dodamo presejano moko, škrob in pecilni prašek ter jih vmešamo z lopatico, da nastane enotno, malce lepljivo testo. Z žlico ga nadevamo v vrečko za brizganje z velikim nastavkom zvezdaste oblike. Če vse testo ne gre v vrečko, postopek ponovimo.
Na pekača nabrizgamo piškote, dolge 10 cm in široke 1,5 cm; med njimi naj bo 3 cm prostora. Pečemo jih 8 do 10 minut in sredi peke zamenjamo položaj pekačev. Pečeni piškoti naj bodo bledo rumeni. Nekaj minut jih pustimo, da se ohlajajo na pekačih, nato jih prenesemo na kuhinjsko mrežico.
Obe čokoladi razlomimo na koščke. Vsako posebej stopimo v skledici nad kozico z vodo, ki narahlo vre (pazimo, da se dno skledice ne dotika vode) ali v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih, ko približno na vsakih 15 sekund premešamo. En konec piškotov pomočimo v mlečno, drugega pa v belo čokolado. Preden postrežemo, jih pustimo na papirju za peko, da se čokoladni obliv strdi.
Nasveta
Temna čokolada namesto mlečne
V tem receptu smo uporabili mlečno čokolado, vendar jo lahko zamenjamo s temno, zlasti za odraslejše jedce.
Pravilna tehnika
Skrivnost odličnega maslenega testa v tem receptu je, da vmešamo suhe sestavine zelo narahlo in obenem hitro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo