Kaj boste skuhali danes?
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade
Brizgani piškoti z oblivom iz bele in mlečne čokolade
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 200 g moke
- 2 žlički jedilnega škroba
- ½ žličke pecilnega praška
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom kakih 5 minut stepamo maslo in sladkor, da nastane rahla, svetla mešanica. Dodamo vaniljevo aromo in jo temeljito vmešamo.
Dodamo presejano moko, škrob in pecilni prašek ter jih vmešamo z lopatico, da nastane enotno, malce lepljivo testo. Z žlico ga nadevamo v vrečko za brizganje z velikim nastavkom zvezdaste oblike. Če vse testo ne gre v vrečko, postopek ponovimo.
Na pekača nabrizgamo piškote, dolge 10 cm in široke 1,5 cm; med njimi naj bo 3 cm prostora. Pečemo jih 8 do 10 minut in sredi peke zamenjamo položaj pekačev. Pečeni piškoti naj bodo bledo rumeni. Nekaj minut jih pustimo, da se ohlajajo na pekačih, nato jih prenesemo na kuhinjsko mrežico.
Obe čokoladi razlomimo na koščke. Vsako posebej stopimo v skledici nad kozico z vodo, ki narahlo vre (pazimo, da se dno skledice ne dotika vode) ali v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih, ko približno na vsakih 15 sekund premešamo. En konec piškotov pomočimo v mlečno, drugega pa v belo čokolado. Preden postrežemo, jih pustimo na papirju za peko, da se čokoladni obliv strdi.
Nasveta
Temna čokolada namesto mlečne
V tem receptu smo uporabili mlečno čokolado, vendar jo lahko zamenjamo s temno, zlasti za odraslejše jedce.
Pravilna tehnika
Skrivnost odličnega maslenega testa v tem receptu je, da vmešamo suhe sestavine zelo narahlo in obenem hitro.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list s kaprno pasto
Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.
Pesna juha s semeni črne kumine
Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse