Kaj boste skuhali danes?
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.
Sestavine
nadev
- 500 g skute
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- ščep soli
- drobno naribana lupinica 1 bio limone
- 3 jajca
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g grozdja
- 1 zavitek svežega vlečenega testa (2 lista)
- 2 žlici masla za premaz
ko postrežemo
- sladkor v prahu za posip
- vaniljev sladoled
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
nadev
- 500 g skute
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- ščep soli
- drobno naribana lupinica 1 bio limone
- 3 jajca
- 1 žlica jedilnega škroba
- 400 g grozdja
- 1 zavitek svežega vlečenega testa (2 lista)
- 2 žlici masla za premaz
ko postrežemo
- sladkor v prahu za posip
- vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). V skledo damo vse sestavine za nadev (razen grozdja) in jih zmešamo z metlico za sneg. Delovno površino pokrijemo s kuhinjskim prtom in nanj položimo list vlečenega testa. Rahlo ga namažemo s polovico stopljenega masla, pokrijemo z drugim listom testa in namažemo s skutnim nadevom. 2 centimetra ob robovih pustimo nenamazana. Skutni nadev obložimo z grozdnimi jagodami. Stranska robova zavihamo čez nadev in testo zvijemo.
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo zavitek. Premažemo ga s preostalim stopljenim maslom in pečemo približno 35 minut. Zavitek posujemo s sladkorjem, razrežemo in ponudimo z vaniljevim sladoledom.
Za spremembo drugače
Namesto grozdja lahko uporabimo robidnice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vampi v juhi
Gratiniran krompir z bučkami
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.