Kaj boste skuhali danes?
Krompirjev narastek s čemažem
"Čemaževa musaka"
Krompirjev narastek s čemažem
"Čemaževa musaka"
Sestavine
- 1 kg čvrstega krompirja
- 150 g listov čemaža
- 130 g naribanega ementalca
- 5 dl mleka
- 3 jajca
- 50 g masla
- sol
- poper
- malo zmletega muškatnega oreščka
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 1 kg čvrstega krompirja
- 150 g listov čemaža
- 130 g naribanega ementalca
- 5 dl mleka
- 3 jajca
- 50 g masla
- sol
- poper
- malo zmletega muškatnega oreščka
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na tanke rezine. Liste čemaža operemo in osušimo. Nekaj listov prihranimo, preostale pa narežemo na tanke trakove. Plitev model za narastek najprej zdrgnemo s čemaževimi listi, nato pa premažemo z maslom. V pomaščen model skodlasto zložimo krompirjeve rezine. Krompir začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 200 °C.
Približno polovico naribanega ementalca pomešamo z narezanim čemažem in zmes porazdelimo po krompirju. Mleko hitro zavremo, da pozneje pri pečenju ne bi prekipevalo. Ohlajeno mleko razžvrkljamo z jajci ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Krompir in čemaž prelijemo z jajčno zmesjo, potresemo s preostalim naribanim sirom in obložimo z maslenimi kosmiči. Narastek pečemo v prej ogreti pečici približno 30 do 35 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!
Makove kocke iz kvašenega testa
Teh makovih kock bo zmanjkalo kot bi mignil!