© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutne blazinice

Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Skutne blazinice

Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutne-blazinice_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sol
  • 1,5 dl mleka

nadev

  • 250 g skute
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 beljak za premaz
  • 2,5 dl olja za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sol
  • 1,5 dl mleka

nadev

  • 250 g skute
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 beljak za premaz
  • 2,5 dl olja za cvrenje

Postopek

1

Na delovni površini zgnetemo moko z jajcem, soljo in mlekom v voljno testo. Oblikujemo ga v valj in razrežemo na štiri enako velike dele, ki jih tanko razvaljamo.

2

Nadev pripravimo tako, da vse navedene sestavine dobro premešamo. Skutni nadev razdelimo na razvaljane rezine. Testene robove namažemo z beljakom.

3

Nadevane testene rezine preganemo, robove dobro stisnemo, nato pa na obeh straneh ocvremo v vročem olju. Skutne blazinice lahko ponudimo tople ali hladne.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.