
Skutne blazinice
Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.
Skutne blazinice
Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Sestavine
- 200 g moke
- 1 jajce
- sol
- 1,5 dl mleka
nadev
- 250 g skute
- 70 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica sladke smetane
- 1 beljak za premaz
- 2,5 dl olja za cvrenje

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 200 g moke
- 1 jajce
- sol
- 1,5 dl mleka
nadev
- 250 g skute
- 70 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica sladke smetane
- 1 beljak za premaz
- 2,5 dl olja za cvrenje
Postopek
Na delovni površini zgnetemo moko z jajcem, soljo in mlekom v voljno testo. Oblikujemo ga v valj in razrežemo na štiri enako velike dele, ki jih tanko razvaljamo.
Nadev pripravimo tako, da vse navedene sestavine dobro premešamo. Skutni nadev razdelimo na razvaljane rezine. Testene robove namažemo z beljakom.
Nadevane testene rezine preganemo, robove dobro stisnemo, nato pa na obeh straneh ocvremo v vročem olju. Skutne blazinice lahko ponudimo tople ali hladne.