© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutne blazinice

Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Skutne blazinice

Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutne-blazinice_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sol
  • 1,5 dl mleka

nadev

  • 250 g skute
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 beljak za premaz
  • 2,5 dl olja za cvrenje
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sol
  • 1,5 dl mleka

nadev

  • 250 g skute
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 beljak za premaz
  • 2,5 dl olja za cvrenje

Postopek

1

Na delovni površini zgnetemo moko z jajcem, soljo in mlekom v voljno testo. Oblikujemo ga v valj in razrežemo na štiri enako velike dele, ki jih tanko razvaljamo.

2

Nadev pripravimo tako, da vse navedene sestavine dobro premešamo. Skutni nadev razdelimo na razvaljane rezine. Testene robove namažemo z beljakom.

3

Nadevane testene rezine preganemo, robove dobro stisnemo, nato pa na obeh straneh ocvremo v vročem olju. Skutne blazinice lahko ponudimo tople ali hladne.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.