
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 50 g masla in še malo za pekač
- 2 žlici gladkega arašidovega masla
- 3 žlice medu ali javorovega sirupa
- 2 zreli banani
- 1 jabolko
- 250 g ovsenih kosmičev
- 85 g suhih marelic
- 100 g rozin
- 85 g mešanih semen (npr. bučna in sončnična)

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 50 g masla in še malo za pekač
- 2 žlici gladkega arašidovega masla
- 3 žlice medu ali javorovega sirupa
- 2 zreli banani
- 1 jabolko
- 250 g ovsenih kosmičev
- 85 g suhih marelic
- 100 g rozin
- 85 g mešanih semen (npr. bučna in sončnična)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. V majhni kozici segrejemo maslo, arašidovo maslo in med ali javorov sirup, da se vse stopi. Dodamo pretlačeno banano, olupljeno in naribano jabolko in 1 dl vroče vode ter zmešamo.
V veliko skledo damo kosmiče, na majhne koščke narezane marelice, rozine in semena. Prilijemo sadno mešanico in zmešamo. Maso nadevamo v pekač in poravnamo površino. Pečemo 55 minut, da se pecivo zlato rjavo zapeče. Pustimo, da se ohladi v pekaču, nato narežemo na 12 rezin in pojemo ali pa shranimo v hladilnik v nepredušno zaprti posodi za največ 3 dni.
Nasvet
Namesto ovsenih kosmičev lahko uporabimo tudi pirine, ržene, ječmenove ali druge žitne kosmiče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom