
Pištunj s popečenim pršutom in oljčno zabelo
Gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč.
Pištunj s popečenim pršutom in oljčno zabelo
Gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 300 g stročjega fižola
- 300 g bučk
- 100 g brstičnega ohrovta
- 50 g masla
zabela
- 100 g narezanega pršuta
- na drobno narezane olive
- oljčno olje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 300 g stročjega fižola
- 300 g bučk
- 100 g brstičnega ohrovta
- 50 g masla
zabela
- 100 g narezanega pršuta
- na drobno narezane olive
- oljčno olje
Postopek
Najprej damo kuhat opran, olupljen in na kose narezan krompir. Ko je na pol kuhan, mu dodamo očiščen in na kose narezan stročji fižol in očiščen brstični ohrovt. Čez nekaj časa dodamo še na kocke narezano bučko. Solimo in vse skupaj skuhamo do mehkega.
Kuhano zelenjavo odlijemo, dodamo maslo in vse skupaj temeljito pretlačimo. Po potrebi še dosolimo.
Rezine pršuta popečemo. Na oljčnem olju popražimo narezane olive in kockice bučk.
V globoke segrete krožnike porazdelimo pištunj. Nanj položimo popečen pršut in pokapamo z oljčno zabelo. Okrasimo z listi žajblja ali oljčno vejico. Za piko na i lahko dodamo še popečeno črno olivo.