
Kaj boste skuhali danes?
Pištunj s popečenim pršutom in oljčno zabelo
Gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč.
Pištunj s popečenim pršutom in oljčno zabelo
Gosta pirejasta jed iz krompirja, stročjega fižola in buč.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 300 g stročjega fižola
- 300 g bučk
- 100 g brstičnega ohrovta
- 50 g masla
zabela
- 100 g narezanega pršuta
- na drobno narezane olive
- oljčno olje

Retro klasika: jogurtovo pecivo, ki ga morate znova speči
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic do otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Vikend izziv: čudovite domače pite, ki vam jih bodo vsi zavidali
Jesen je kot nalašč za peko čudovitih sadnih pit. Za osnovo lahko uporabite naš preizkušen recept za krhko testo, nato pa se poigrate z nadevi in čudovito okrasitvijo.

Mali vodnik po azijskih pijačah iz riža
Riž je v Aziji pomembna surovina za pripravo pijač. Njegova razširjenost je proizvajalcem omogočila pravi peskovnik za eksperimentiranje in privedla do zanimivega nabora.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 300 g stročjega fižola
- 300 g bučk
- 100 g brstičnega ohrovta
- 50 g masla
zabela
- 100 g narezanega pršuta
- na drobno narezane olive
- oljčno olje
Postopek
Najprej damo kuhat opran, olupljen in na kose narezan krompir. Ko je na pol kuhan, mu dodamo očiščen in na kose narezan stročji fižol in očiščen brstični ohrovt. Čez nekaj časa dodamo še na kocke narezano bučko. Solimo in vse skupaj skuhamo do mehkega.
Kuhano zelenjavo odlijemo, dodamo maslo in vse skupaj temeljito pretlačimo. Po potrebi še dosolimo.
Rezine pršuta popečemo. Na oljčnem olju popražimo narezane olive in kockice bučk.
V globoke segrete krožnike porazdelimo pištunj. Nanj položimo popečen pršut in pokapamo z oljčno zabelo. Okrasimo z listi žajblja ali oljčno vejico. Za piko na i lahko dodamo še popečeno črno olivo.